AVEREA LUI MICHAEL JORDAN AJUNGE LA 3 MILIARDE DE DOLARI. PRIMUL SPORTIV IN TOP 400 BOGATI DIN SUA

Potrivit jurnalistului Justin Birnbaum de la Forbes, „His Airness” Michael Jordan a devenit primul sportiv care intră în top 400 cele mai bogate persoane din SUA, pe lista Forbes. Baschetbalistul din Basketball Hall of Famer a ajuns în top datorită vânzării echipei Charlotte Hornets.

Aceasta tranzactie i-a adus o avere estimata la aproximativ 3 miliarde de dolari.

In timp ce Jordan este in continuare cel mai bine cunoscut pentru realizarile sale din terenul de baschet, fiind de sase ori campion cu Chicago Bulls, cele mai mari realizari financiare ale sale au venit in afara terenului.

Birnbaum a precizat ca legendarul baschetbalist a castigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari (inainte de taxe) prin parteneriate cu Nike, Gatorade, McDonald’s, Hanes si altele.

Aceasta suma este mult mai mare in comparatie cu cele 93,9 milioane de dolari pe care le-a castigat ca jucator, intr-o perioada in care salariile in NBA nu erau, in general, la fel de mari ca in prezent.

Acum, averea lui Jordan este evaluata la peste 3 miliarde de dolari, dupa vanzarea pachetului sau majoritar de actiuni la Hornets.

„Michael este unul dintre putinii oameni care au avut succes de trei ori”, a declarat Ted Leonsis, guvernatorul echipei Washington Wizards, care a fost in trecut partenerul lui Jordan.

„Multi antreprenori reusesc o singura data. Au o mare victorie, isi iau castigurile, se retrag si [nu] mai auzim niciodata de ei, sau incearca ceva a doua oara si nu functioneaza. El a avut trei mega succese.”

Jordan ramane in lumea sportului, deoarece a pastrat o mica participatie la Hornets si a cofondat echipa Cup Series 23XI Racing impreuna cu pilotul echipei Joe Gibbs Racing, Denny Hamlin, in NASCAR.

SURSA:https://www.orange.ro/info/sport/sport/averea-lui-michael-jordan-ajunge-3-miliarde/3166153

Lasă un răspuns