AUTORITĂȚILE RUSE AU IMPUS COTE PENTRU NUMĂRUL DE MEMBRI AI PERSONALULUI DIPLOMATIC AL ROMÂNIEI

Constantin Ioniță, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Moscova, a fost convocat la sediul ministerului.

Ministerul rus de Externe a transmis o notă Ambasadei României la Moscova cu privire la introducerea de cote pentru numărul de personal al instituțiilor diplomatice și consulare, ca răspuns simetric la măsurile recente ale autorităților de la București.

În comunicatul ministerului se precizează că Constantin Ioniță, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Moscova, a fost convocat la sediul ministerului.

Lui Ioniță i-a fost transmisă o notă prin care se impune o cotă privind numărul de diplomați și personal tehnico-administrativ al ambasadelor și consulatelor României în Rusia, se precizează în comunicat.

S-a notat, de asemenea, că decizia privind reducerea cifrei agenților diplomatici a fost luată ca o măsură de răspuns la restricțiile impuse Ambasadei Rusiei la București și Consulatelor Generale din Constanța.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/08/04/autoritatile-ruse-au-impus-cote-pentru-numarul-de-membri-ai-personalului-diplomatic-al-romaniei-2020117?fbclid=IwAR2-DOzm2IZ_hOxMN0yv1kPZAaw99x3FO0FUWKcmM_jmB8wwn0y2m_7cr74

Lasă un răspuns