ATACURILE ISRAELULUI AU PROVOCAT MOARTEA A PESTE 2700 DE PALESTINIENI 

2 778 de persoane au fost ucise și peste 10 000 de persoane au fost rănite în Fâșia Gaza de la începutul conflictului.

Ciocnirile dintre grupările palestiniene și Israel ce au urmat după atacul de amploare „Potopul de la Aqsa” lansat de aripa militară a Hamas, Brigăzile Izzeddin al-Qassam,  în dimineața zilei de 7 octombrie asupra Israelului, au intrat în cea de-a 11-a zi.

Armata israeliană a continuat să bombardeze pe tot parcursul nopții diferite părți ale Fâșiei Gaza efectuând raiduri aeriene.   2 778 de persoane au fost ucise și peste 10 000 de persoane au fost rănite în Fâșia Gaza de la începutul conflictului.

Potrivit informațiilor provenite din surse din domeniul sănătății din Gaza, mai mulți răniți au fost transportați la Complexul medical Nasser după loviturile aeriene care au vizat regiunea Khan Younis.

Agenția palestiniană de știri WAFA a relatat că atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza cu avioane de război, nave și artilerie au continuat și pe timpul nopții. Au existat victime și răniți în atacurile avioanelor de război israeliene asupra regiunii Rafah. Opt persoane au murit în urma bombardării unei case din cartierul Rimal, din vestul orașului. Raidul organizat în orașul Nablus a provocat, de asemenea, victime.

Martorii oculari au raportat că 7 palestinieni, inclusiv copii, au fost uciși și alți 12 au fost răniți într-un atac asupra unei case din zona Deir al-Belah.

Taberele de refugiați Nusayrat și Shati au fost, de asemenea, bombardate de avioane de război israeliene în timpul nopții.

Numărul palestinienilor uciși ca urmare a atacurilor soldaților israelieni și ale coloniștilor evrei în Cisiordania în data de  7 octombrie a crescut la 61.

Mii de palestinieni care au fugit de atacurile israeliene s-au refugiat în spitalul Nasser și în curtea acestuia din orașul Khan Younis din Fâșia Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/17/atacurile-israelului-au-provocat-moartea-a-peste-2700-de-palestinieni-2051840?fbclid=IwAR31GrlcOKFNX7UF9qdV06pYp6vhH9n1nJyNWIFRp7XBJB-03Ido14pEBII

Lasă un răspuns