ATACURILE ISRAELULUI ASUPRA FÂȘIEI GAZA AU UCIS PESTE 400 DE PERSOANE

În atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza, 436 de persoane, inclusiv 91 de copii, au fost ucise și 2271 de persoane au fost rănite.

În atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza, 436 de persoane, inclusiv 91 de copii, au fost ucise și 2271 de persoane au fost rănite.

Într-o declarație scrisă făcută de Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza, s-a afirmat că începând de sâmbătă 436 de persoane, inclusiv 91 de copii și 61 de femei, au fost ucise și 2 mii 271 de persoane, inclusiv 224 de copii și 151 de femei, au fost rănite în atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Potrivit comunicatului „54 de persoane au murit în 8 masacre efectuate de Israel împotriva familiilor palestiniene”, însă informații detaliate pe această temă nu au fost furnizate.

Avioanele de luptă israeliene au efectuat în cursul nopții lovituri aeriene asupra diferitelor părți ale Fâșiei Gaza, ucigând 24 de persoane.

Potrivit informațiilor obținute de la surse spitalicești și de securitate din Gaza, 18 membri ai familiei Abu Hilal din orașul Rafah din Gaza, în apropiere de frontiera egipteană, au fost uciși și răniți în urma atacului aerian al avioanelor militare israeliene.

O persoană a fost ucisă și peste 20 de persoane au fost rănite ca urmare a bombardamentului aerian asupra caselor unor familii din zona Beit Lahya din oraș.

În orașul Khan Younis, 5 persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite în urma loviturii unei rachete lansate asupra casei, aparținând familiei Abul Amreyn.

Avioanele de luptă israeliene au efectuat, de asemenea, un atac aerian asupra casei unuia dintre fondatorii și membrului Biroului Politic al mișcării Hamas, în cartierul Shucaiyye din estul Gaza.

În timp ce loviturile aeriene au fost deosebit de intense noaptea trecută, bombardamentele au continuat neîntrerupt în multe părți ale orașului.

Grupurile de rezistență din Gaza au răspuns cu rachete la atacurile aeriene ale armatei israeliene în Gaza.

Pe lângă loviturile aeriene, armata israeliană și-a intensificat raidurile în Cisiordania.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că un număr total de 14 palestinieni și-au pierdut viața în orașele și localitățile din Cisiordania, inclusiv Ierusalim, Hebron, Ramallah, Ierihon, Nablus și Qalqiliyya, ca urmare a tirurilor armatei israeliene, începând de sâmbătă.

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, au lansat ieri dimineață operațiunea „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane de luptă în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

Se numără sute de victime de ambele părți în escaladarea tensiunilor.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/09/atacurile-israelului-asupra-fasiei-gaza-au-ucis-peste-400-de-persoane-2048070?fbclid=IwAR0uYPWdAZcxbH9xdUs4zaP0Rvi-UJwpsNqQP-j1t8FSfTNroF5m-HK_l1s

Lasă un răspuns