ARMENIA A TRIMIS O NOTĂ RUSIEI

Premierul armean Nikol Pashinyan și soția sa, Anna Akopian, au fost criticați în contextul situației din Karabah, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit Ministerului armean de Externe, nota a fost emisă în legătură cu o emisiune difuzată de postul de televiziune Pervîi Kanal (Canal 1) din Rusia, care includea „declarații jignitoare și inacceptabile” la adresa birocraților de top din Armenia.

La 23 octombrie canalul a difuzat un program politic intitulat „Nikol Pashinyan: Vestitorul dezastrului”.

În cadrul emisiunii premierul armean Nikol Pashinyan și soția sa, Anna Akopian, au fost criticați în contextul situației din Karabah.

După cum a relatat anterior TRT Russia, Baku a lansat la 19 septembrie o operațiune antiteroristă locală în Karabah pentru a restabili ordinea constituțională. La 20 septembrie, Azerbaidjanul a anunțat încetarea ostilităților. Acordul de încetare a focului prevedea dezarmarea și desființarea grupurilor armate separatiste din Karabah, iar trupele armenești urmau să părăsească regiunea.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/27/armenia-a-a-trimis-o-nota-rusiei-2056663?fbclid=IwAR028pCxTfa90IcELQDptgZ-rfiuL9kxFxW6sweySn99yQfPVb8BdvFYwjY

Lasă un răspuns