Armata Romana printre cei mai buni angajatori

Armata Română a devenit unul dintre cei mai apreciaţi angajatori din ţară. Potrivit unui studiu făcut de o platformă de recrutare online – la care au participat 100.000 de oameni – Ministerul Apărării Naţionale, se clasează pe locul 8.

Stabilitatea locului de muncă, salariile şi vârsta de pensionare sunt doar câteva din lucrurile care îi motivează pe oameni.

MApN este pe locul 8 în topul celor mai buni 10 angajatori din România, conform unui studiu realizat de BESTJOBS, alături de giganţii din telefonia mobilă, companiile energetice şi bănci.

Cei care au participat la sondaj, au fost întrebaţi despre cât de mulţumiţi sunt de locul de muncă, dacă recomandă unui apropiat să se angajeze acolo şi dacă intenţionează să-şi schimbe serviciul în următoarele 6 luni.

Mihai Lucian Antonescu: „Am lucrat într-un alt sistem, gen privat, şi lucrurile nu erau aşa cum par. Sunt mulţi oameni de la noi din România care pleacă din ţară, dar să ştiţi că în Armata României chiar e un loc bun de muncă şi sincer să fiu sunt şi salariile destul de bune.”

De exemplu, un soldat gradat profesionist poate să câştige 3.800 de lei, un maistru militar are spre 7.000, iar un ofiţer cu funcţii de comandă peste 16.000 de lei lunar.

Tot mai mulţi tineri aleg o carieră militară, când viitorul pare asigurat. La şcoala de maiştri militari şi subofiţeri Basarab I, 15 % dintre elevi sunt fete.

Sara Ludușan, elevă de 20 de ani: ”Cine vrea să vină în armată, să o facă, pentru că va avea multe beneficii: va avea parte de un loc de muncă stabil, un salariu, poate o chirie, concedii. Concediile sunt bine plătite, avem 30 de zile pe an.”

Colonel Georgel Oprean, cmdt Scoala Basarab I Piteşti:” Am prins şi vremurile de dinainte de 1989, au fost situaţii când cadrele militare şi, bineînţeles militarii armatei participau la campanii agricole, munci industriale, la alte activităţi conxe, care, de fapt, n-au nicio legătură cu activităţile strict militare.”

Oana are 25 de ani şi este soldat în cadrul Unităţii Militare 02305, din Târgovişte. A absolvit Facultatea de Istorie, apoi a urmat cursurile centrului de instruire şi infanterie Vânători de munte.

Oana Panțuroiu, soldat şi gradat profesionist UM 02305 Târgovişte: ”Salariul este motivant şi totodată va şi creşte odată cu avansarea în carieră. Noi, cât şi familiile noastre, beneficiem de servicii medicale gratuite în toate spitalele medicale din ţară.”

De asemenea, angajaţii MApN au şi tarife speciale în concedii şi nu în ultimul rând, pot ieşi la pensie la 55 de ani.

CEI MAI BUNI ANGAJATORI-2018
1.Vodafone România
2.OMV Petrom
3.Banca Transilvania
4.Auchan
5.eMAG
6.Arvato Services
7.ING Bank
8.MAPN
9.Altex
10.INCAS

Lasă un răspuns