AL-MALIKI: ”ISRAELUL SPERĂ SĂ ÎI EXTERMINE PE PALESTINIENI”

Al-Maliki a notat: ”Asediul Gazei nu a început în data de 7 octombrie, ci acum 18 ani, când Israelul a vrut să transforme Gaza în cea mai mare închisoare în aer liber din lume.”

Ministrul palestinian de externe, Al-Maliki, a declarat: „Israelul susține că conflictul din Gaza este „ultimul război care va pune capăt tuturor războaielor. Ei speră să îi extermine pe palestinienii”.

Delegația, formată din miniștrii de externe din țările arabe și islamice și secretarul general al Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI), au purtat discuții în China, prima oprire a turneului lor la cei 5 membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

În cadrul reuniunii, ministrul palestinian de externe al-Maliki a declarat că Israelul ” comite crime barbare” împotriva palestinienilor din Gaza.

„Le-au tăiat apa, electricitatea și alte servicii de bază, au ucis pe oricine care se mișca și i-au privat pe oameni de drepturile lor”, a subliniat oficialul.

Accentuând că Israelul a asediat Gaza, a anexat terenuri din Cisiordania și practică discriminarea rasială împotriva palestinienilor, Al-Maliki a notat: ”Asediul Gazei nu a început în data de 7 octombrie, ci acum 18 ani, când Israelul a vrut să transforme Gaza în cea mai mare închisoare în aer liber din lume.”

Subliniind că acțiunile Israelului încalcă soluția cu două state și dreptul palestinienilor la autodeterminare și la un stat independent, ministrul a spus: „Israelul susține că conflictul din Gaza este „ultimul război care va pune capăt tuturor războaielor”. Ei speră să îi extermine complet pe palestinienii”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/11/20/al-maliki-israelul-spera-sa-ii-extermine-pe-palestinieni-2066604?fbclid=IwAR0ik7KLPnEYTLL6v5dgG7cmzTHriQ5iEUflOMxftZbDfu-49PjSrDDelMI

Lasă un răspuns