ACORDURILE SEMNATE ÎN CADRUL IDEF 2023

În cadrul celei de-a 16-a ediții a Târgului internațional al industriei de apărare IDEF-2023 înalții oficiali turci se întâlnesc cu omologii lor din întreaga lume și semnează acorduri de cooperare în domeniul industriei de apărare.

Acordurile semnate în cadrul IDEF 2023

Yașar Güler, ministrul Apărării Naționale, și generalul Șerali Mirzo, ministrul Apărării din Tadjikistan, au semnat un acord de cooperare financiară militară și un protocol de implementare a acordului privind ajutorul în numerar între cele două țări.

Güler poartă discuții bilaterale la Istanbul, unde se află cu ocazia celei de-a 16-a ediții a Târgului internațional al industriei de apărare IDEF-2023.

Ministrul a avut o întâlnire cu omologul său din Tadjikistan, generalul Șerali Mirzo. Întâlnirea bilaterală a fost urmată de o ceremonie de semnare a acordurilor la care au participat ambii miniștri. În cadrul ceremoniei miniștrii Güler și Mirzo au semnat un acord de cooperare financiară militară și un protocol de implementare a acordului privind ajutorul în numerar între Türkiye și Tadjikistan.

Un „Acord de cooperare în domeniul industriei de apărare” a fost semnat între Türkiye și Kenya în vederea instituționalizării relațiilor în industria de apărare și a achiziționării, dezvoltării și fabricării tuturor tipurilor de produse și servicii în domeniul industriei de apărare de care au nevoie forțele de securitate.

Acordul a fost semnat între Haluk Görgün, șeful Direcției pentru Industria de Apărare, și Aden Duale, ministrul apărării din Kenya.

În cadrul târgului IDEF a avut loc „Ceremonia de semnare a contractului privind proiectul de modernizare a avioanelor de vânătoare SU-25” între compania aerospațială turcă (TUSAŞ) și Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

În conformitate cu acordul în cauză, Türkiye va moderniza avioanele Su-25 din Azerbaidjan pentru a răspunde nevoilor de modernizare ale Comandamentului Forțelor Aeriene din Azerbaidjan.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/07/26/acordurile-semnate-in-cadrul-idef-2023-2016323?fbclid=IwAR2-ovadXJJ_uYAIiewk8iIW77S6oTVGLISmWBK9upptEuNF1xt_3BjUYJw

Lasă un răspuns