A FOST FINALIZAT UN SPITAL PRIVAT NOU, LA CLUJ-NAPOCA

Rețeaua de sănătate „Regina Maria” anunță finalizarea unui spital privat cu servicii integrate la Cluj-Napoca. Spitalul, a cărui construcție a început în aprilie 2017, reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din țară. Valoarea totală a proiectului depășește 18 milioane de euro. Cu o suprafață de peste 7.000 mp, construcția ocupă șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane.

„Acest spital pune la dispoziția clujenilor cea mai modernă tehnologie medicală, axată pe chirurgie clasică și minim invazivă, aceasta din urmă devenind un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. În primul an de funcționare, estimăm un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu”, arată Fady Chreih, CEO al rețelei „Regina Maria”, citat de un comunicat de presă.

„Suntem o echipă unită, formată din profesioniști cu experiență dobândită inclusiv în afara țării. Alături de ei, și bazându-ne pe dotările de ultimă generație ale noului spital, misiunea noastră, de a asigura pacienților servicii medicale la standarde occidentale, este mult mai ușor de îndeplinit. În spital vom trata adulți și copii, având avantajul oferit de un spital monobloc, în care, de la diagnosticul la tratamentul celor mai complicate cazuri, își aduc aportul echipe multidisciplinare, ce vor conlucra pentru rezolvarea optimă, individualizată, a fiecărui caz”, a declarat prof. dr. Constantin Ciuce, directorul medical al spitalului.

Noul spital dispune de aparatură modernă, cu echipamente avansate la departamentele de imagistică, neonatologie și chirurgie. Spitalul dispune de un sistem complet de imagistică General Electric, cu aplicații în chirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Din primul trimestru al anului viitor, spitalul va deveni centru de referință General Electric în imagistica dedicată patologiei sânului, iar laboratorul va integra un departament de genetică moleculară și o divizie specializată de anatomie patologică.

Secția de pediatrie, care include și departamentul de specialități chirurgicale pediatrice, ocupă un întreg etaj, la care se adaugă ambulatoriul dedicat copiilor, compus din șapte cabinete de consultații și o cameră de gardă. Ambulatoriul reunește specialități medicale aflate în conexiune strânsă cu secțiile spitalului.

„Cred că viitorul este al medicinei centrate pe pacient și am certitudinea că, alături de colegii mei, vom continua să facem cinste îndelungatei tradiții medicale clujene. Construim relația medic-pacient bazată pe încredere, demnitate și respect reciproc. Asigurăm o alternativă viabilă, prin profesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care își caută sănătatea în spitalele vestice”, a exprimat profesorul Ciuce misiunea noii unități medicale.

Sursa: Sanatateatv

Lasă un răspuns