3 motive pentru a investi în cursuri de dezvoltare personală

Adesea după terminarea studiilor, oamenii se opresc din a acumula cunoştinţe, însă acest lucru nu ar trebui să fie un obstacol în desăvârşirea pe plan profesional. Cursurile de dezvoltare personală, fie că sunt online, fie ţinute de traineri, reprezintă astăzi o modalitate de a învăţa de la oameni bine pregătiţi într-un anumit domeniu.

Dacă îţi doreşti să avansezi din punct de vedere profesional în cadrul locului de muncă, să capeţi cunoştinţe pentru a-ţi schimba jobul, sau doar să ştii mai multe despre o arie de interes personal, nu ezita să recurgi la varianta cursurilor de dezvoltare personală.

1. Îţi dezvoltă o serie întreagă de abilităţi relaţionale

Atunci când iei parte la un curs alături de alţi oameni care au aceleaşi dorinţe realizezi practic un schimb de experienţe. Cunoşti persoane noi, care te pot inspira prin motivaţiile lor. Cum diversitatea duce întotdeauna către progres, vei învăţa rapid să relaţionezi cu ceilalţi cursanţi, găsind interese comune. Mai departe, cum unele cursuri sunt interactive şi pun accent pe intervenţii din partea cursanţilor, vei avea ocazia să-ţi învingi frica de a vorbi în public, una dintre cele mai frecvente fobii în rândul populaţiei. Reuşita depinde doar de tine.

Ar trebui să ţii cont că pentru anumite cursuri vei avea nevoie de economii însemnate strânse de-a lungul timpului, deoarece calitatea trainerilor se reflectă în preţul programului. În acest caz, un credit rapid te va ajuta să suporţi costul tuturor modulelor. După ce completezi cererea online vei avea banii viraţi pe card în două ore. Poți obține până la 2000 de lei, sumă pe care o poți restitui la salariu sau chiar anticipat, alături de dobânda aferentă (1.2% pe zi). Daca esti client nou, ai 0% dobanda in primele 30 de zile de la semnarea contractului.

2. Capeţi mai multă încredere în comunicarea cu ceilalţi

Abia atunci când participi la un curs de dezvoltare personală în domeniul gestionării timpului sau al comunicării asertive, realizezi întreaga complexitate a problemei. O problemă la care vei găsi răspuns este legată de cum să devii mai productiv şi în acelaşi timp mai eficient cu ajutorul tehnicilor de comunicare. Printr-o astfel de abordare vei câştiga în scurt timp încredere în forţele proprii şi îţi vei cizela stilul de argumentare, reuşind să îţi impui punctul de vedere fără a da dovadă de agresivitate. Învăţând să-ţi cunoşti nevoile, să spui nu, sau să primeşti feedback într-un mod pozitiv vei deveni mai echilibrat şi mai greu de manipulat, atuuri decisive în orice companie.

3. Aceste cursuri sunt extrem de practice

Spre deosebirile de noţiunile învăţate în facultate, pur teoretice, pe care a trebuit să le înveţi fără a cunoaşte şi partea practică, în domeniul cursurilor de dezvoltare personală accentul este pus pe înţelegere şi exersare.Datorită acestei abordări practice, chiar şi la cursurile ce se desfăşoară online, cursanţii aplică ulterior cunoştinţele dobândite în viaţa de zi cu zi sau la locul de muncă.

Educaţia non-formală este la început în România, dar dovada eficienţei ei se reflectă în numărul tot mai mare de cursanţi ai programelor de dezvoltare, care nu se reduc numai la relaţii între oameni sau comunicare, ci şi la învăţarea sintaxei limbajelor de programare, managementul companiilor sau planificarea strategiei în cadrul companiei.

Ia în considerare contractarea unui credit IFN online, cu o valoare maximă de 2000 de lei. Este potrivit cheltuielilor neprevăzute, aşa cum sunt cursurile de dezvoltare personală. Nu eşti nevoit să străbaţi oraşul pentru obţinerea creditului, iar în două ore vei avea suma virată pe card.

În concluzie, cursurile de dezvoltare personală răspund nevoilor de autorealizare ale fiecăruia şi constituie un avantaj profesional de netăgăduit. Ele nu se rezumă la domeniul afacerilor sau al programării, ci includ şi cursurile de prim-ajutor, fitness, istorie sau oratorie. Având o structură clară, cu module interconectate, un curs de dezvoltare personală te va face să participi de plăcere şi îţi va alimenta motivaţia de a şti mai mult.

Sursa: baniinostri

Lasă un răspuns