24 DE ZILE DE ATACURI NEÎNTRERUPTE ALE ISRAELULUI ASUPRA FÂȘIEI GAZA

S-a ajuns în a 24-a zi a atacurilor neîntrerupte ale Israelului asupra Fâșiei Gaza din aer, de pe uscat și de pe mare. În timp ce pierderile de vieți omenești în regiune au depășit 8 mii de persoane, peste 20 de mii de persoane au fost rănite.

S-a ajuns în a 24-a zi a atacurilor neîntrerupte ale Israelului asupra Fâșiei Gaza din aer, de pe uscat și de pe mare. În timp ce pierderile de vieți omenești în regiune au depășit 8 mii de persoane, peste 20 de mii de persoane au fost rănite.

Armata israeliană, care nu s-a abținut de la vizarea spitalelor, a organizat un atac cu rachete în apropierea spitalului Al-Quds din Gaza și a lovit împrejurimile spitalului Indonezia. Armata israeliană a amenințat, de asemenea, că va lovi Spitalul Al-Quds.

Se afirmă că sunt victime și răniți în atacurile din noaptea trecută, iar casele în care locuiau civilii au fost grav avariate.

Spitalul de prietenie turco-palestinian, care deservește în Gaza a fost, de asemenea, avariat în atacurile israeliene.

Declarând că singurul spital pentru bolnavii de cancer din Gaza este spitalul menționat, directorul spitalului Dr. Subhi Sekkik, a cerut ajutorul Türkiye pentru a proteja spitalul.

Între timp, televiziunea Al-Aqsa din Gaza a raportat că Israelul a continuat să folosească bombe cu fosfor alb în atacurile sale.

Armata israeliană a vizat peste 200000 de case din Gaza începând cu 7 octombrie. 80 de clădiri guvernamentale, 47 de moschei, 3 biserici și 203 școli au fost bombardate de Israel. 12 spitale și 32 de centre de sănătate au fost scoase din funcțiune ca urmare a atacurilor.

Livrarea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza continuă în mod limitat. Alte 24 de camioane au intrat în Gaza prin punctul de frontieră Rafah. Din 7 octombrie, numărul camioanelor cu ajutoare, care au ajuns în Gaza, este de 118.

Pe de altă parte, Israelul a actualizat numărul prizonierilor deținuți de Hamas la 239.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/30/24-de-zile-de-atacuri-neintrerupte-ale-israelului-asupra-fasiei-gaza-2057656?fbclid=IwAR1aUEY0nktEKhQ1VckG0ArGTbLjxnu5x5yXjm-w-SaLMrXQDQRfShWT_RM

Lasă un răspuns