Zi neagră. Bogații tocmai au pierdut o sumă URIAȘĂ de bani. Doar unul a câștigat

Valoarea netă combinată a averii celor mai bogați 500 de oameni ai lumii a scăzut drastic joi, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Grupul bogaţilor a pierdut 1,2% din averea combinată după ce acţiunile de lux au scăzut pe fondul ştirilor despre o represiune comercială din parte chinezilor şi pe măsură ce randamentele Trezoreriei SUA cresc din cauza înrijorărilor legate de majorarea lor.

Cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, şi-a văzut averea diminuată cu circa 3,5 mld. dolari, cea mai mare pierdere din întreaga listă de milionari a lumii. Fondatorul celui mai mare producător de bunuri de lux din lume, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, valorează acum 73,5 mld. dolari.

Fraţii Alain şi Gerard Wertheimer, care deţin Chanel, au pierdut 775 mil. dolari, în timp ce Francois Pinault, fondatorul Gucci, a pierdut 1,6 mld. dolari.

Moguli din IT nu au fost nici ei ocoliţi. Jeff Bezos de la Amazon, Mark Zuckerberg de la Facebook, Bill Gates de la Microsoft şi Larry Page şi Sergey Brin de la Alphabet (Google), au pierdut 8,4 mld. dolari.

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al lumii, a fost singurul miliardar din top zece care a încheiat ziua de ieri mai bogat. Averea sa a
crescut cu 1,2 mld. dolari până la 90 mld. dolari.
Sursa: Capital

Lasă un răspuns