VIZITĂ DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII TURCE LA POLIȚIA ROMÂNĂ

Astăzi, șeful Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a unei delegații conduse Excelența Sa domnul Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei în România.

Vizita de lucru a avut ca scop consolidarea  relațiilor de cooperare dintre Poliția Română și autoritățile turce în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere.

Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda, a subliniat faptul că schimbul de date și informații, precum și cooperarea pe cazuri operative dintre Poliția Română și autortitățile judiciare din Turcia s-au dovedit eficiente în combaterea criminalității.

La rândul său, Excelența Sa domnul Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei în România și-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare pe care autoritățile turce o au cu Poliția Română în plan operativ, în lupta împotriva criminalității.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, au fost discutate aspecte referitoare la cooperarea  dintre polițiștii români și cei turci în  domenii precum analiza informațiilor, criminalistică și investigarea operativă a infracțiunilor.

Atât șeful Poliției Române, cât și Excelența Sa domnul Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei în România și-au manifestat disponibilitatea de a dezvolta parteneriatul interinstituțional, în spiritul valorilor comune de siguranță și legalitate.

Sursa : politiaromana.ro

Lasă un răspuns