Violeta Alexandru crește alocațiile! Câți bani vor primi în plus de la 1 septembrie toți copiii

Majorarea alocațiilor a fost pusă sub semnul întrebării în ultimele săptămâni, însă astăzi s-a ajuns la o decizie privind procentul. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a dat marea veste, după ședința de Guvern.

Ministrul Muncii anunțat o majorare a alocațiilor cu 20% de la data de 1 septembrie, iar lucrurile nu se opresc aici. Violeta Alexandru a propus o mărire a alocațiilor, pe etape, pentru a se ajunge la sumele dorite.

Astfel, potrivit ministrului, alocațiile urmează să fie majorate cu 20% în mai multe etape.

„Calendarul pe care vi-l propun va fi următorul: O creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat. Anul viitor de la data de 1 ianuarie cu 20%, iar de la data de 1 iulie tot cu 20% , la fel ca și în anul 2020”, a precizat ministrul.

Despre ce sume este vorba

În ceea ce privește sumele, ministrul a precizat că 300 de ron vor primi copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, iar cei cu vârste cuprinse între 0-2 ani, vor beneficia de suma de 600 de lei.

Tot 600 de lei vor primi și copiii cu dizabilități cu vârste cuprinse între 0-18 ani.

SURSA:  https://www.capital.ro/violeta-alexandru-creste-alocatiile-cati-bani-vor-primi-in-plus-de-la-1-septembrie-toti-copiii.html

Lasă un răspuns