Unde e Romania in discursul privind starea UE. Presedintele Comisiei Europene a vorbit despre medicii romani si seceta din tara

Presedintele Comisiei Europene a amintit de doua ori in discursul despre starea Uniunii Europene despre Romania. Ursula von der Leyen a amintit despre medicii romani atunci cand a punctat efectele pandemie, care s-au materializat in restrictii de export si curculatie a cetatenilor in statele europene.

„Mecanismul nostru de protectie civila a asigurat ca medicii din Romania sa poata sa trateze pacienti in Italia sau ca Letonia sa trimita masti la vecinii din regiunea baltica”, a spus Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene.

Al doilea moment in care von der Leyen s-a refecrit la Romania a fost in partea legata de situatia climatica. Presedintele Comisiei Europene vrea ca tarile europene sa reduca emisiile de carbon cu 55% pana in 2030.

„Planeta a continuat insa sa devina din ce in ce mai fierbinte, periculos de fierbinte. Am vazut ce se intampla in jurul nostru. De la locuintele evacuate din cauza prabusirii ghetarului de pe Mont Blanc, pana la incendiile din Oregon, pana la culturile distruse in Romania de cea mai puternica seceta de zeci de ani.”

SURSA:https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/2981319

Lasă un răspuns