Un nou jucător mizează pe apartamente în Pipera. Polul corporatiştilor atrage investiţii în peste 5.500 de locuinţe

Aproape e 66.000 de angajaţi lucrează în zona Pipera, acolo unde dezvoltatorii de locuinţe au săpat fundaţii pentru noi blocuri. Cel mai recent jucător în această zonă este Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, care a lansat la vânzare un proiect cu peste 800 de apartamente.

Investiţii de circa un miliard de euro sunt preconizate a fi finalizate în următorii ani în zona Pipera-Barbu Văcărescu, atât în clădiri de birouri, dar şi în hoteluri şi proiecte de apartamente, arată o analiză a Bucharest Real Estate Club. Iar în ultimul an dezvoltatorii imobiliari au lansat mai multe blocuri de locuinţe.

Cel mai recent jucător în această zonă esteţ omul de afaceri Alin Niculae, fondatorul Oscar Downstream. Pe un teren de 20.000 de mp, aflat lângă Direcţia de Permise de Conducere din Pipera şi cumpărat de la Atlas Corporation, dezvoltatorul 21Residence va construi un proiect cu 820 de locuinţe. 

Preţurile pentru un studio pornesc de la 73.000 de euro, plus TVA, apartamentele cu două camere au un preţ de 95.000 de euro, iar pentru apartamentele cu trei camere, preţurile variază între 148.000 şi 230.000 de euro. 

Oscar Downstream a mai investit în imobiliare şi este beneficiarul proiectului 21 Residence Politehnica, care se află în imediata apropiere a terenului fabricii de pâine. Dezvoltarea 21 Residence a fost asigurată de Petre Niculae, care a construit mai multe proiecte de apartamente în sector, precum 19th Residence şi 20th Residence.

Cele mai mari proiecte de locuinţe din zona Pipera

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de la noi, a anunţat recent o investiţie de 32 de milioane de euro în 600 de locuinţe în proiectul Onix Park din Pipera. În total, proiectul va avea 2.000 de apartamente.

Un alt proiect gigant, cu aproape 1.600 de apartamente, a fost lansat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în toamna lui 2016. Prima fază, cu apriape 240 de apartamente a necesitat o investiţie de aproape 17 milioane de euro. 

Planuri ambiţioase are şi dezvoltatorul imobiliar din Israel, Hagag Development, care vrea să investească 90 de milioane de euro în primul proiect rezindeţial de pe plan local, pe malul lacului Pipera, în zona OMV. Proiectul va fi construit pe un teren de 57.000 de mp şi va avea la finalizare un total de 1.350 de apartamente în 17 clădiri cu o înălţime de şapte etaje retrase

O investiţie de 20 de milioane de euro a fost anunţată în toamna acestui an de Grupul Rădăcini. Proiectul Aviaţiei Tower, în apropiere de mallul Promenada, va avea în primă fază 134 de apartamente, care vor fi finalizate în toamna anului viitor.

Şi Prime Kapital a anunţat în vara acestui an constucţia unui proiecct cu peste 800 de locuinţe pe un teren de lângă Porsche Pipera. Vânzările au început recent, iar lucrările de construcţie vor fi demarate în vara anului viitor.

Sursa: Economica

Lasă un răspuns