Un mare lanţ de cinematografe intră în România. Au planuri ambiţioase şi pregătesc o investiţie uriaşă

Operatorul austriac de cinematografe Cineplexx, controlat de distribuitorul de filme Constantin Film, a anunţat că intră pe piaţa românească cu planul de a avea opt cinematografe până în 2021.

În prezent, Cineplexx are 22 de cinematografe în Slovenia şi Grecia şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de cinema din sud-estul Europei. Compania a semnat contracte de închiriere pe termen lung cu operatori ai unor centre comerciale cunoscute din mai multe oraşe ale României. În primul sfert al anului 2019, primele două cinematografe vor fi inaugurate în Bucureşti şi Satu Mare. Este plănuită inaugurarea altor două cinematografe până la sfârşitul lui 2019.

„Observăm un potenţial mare de dezvoltare a pieţei româneşti de cinematografe şi – bazându-ne pe o strategie clară de intrare ulterioară pe piaţă – am decis să construim amplasamente de înaltă calitate pentru vizionarea filmelor în mai multe centre comerciale noi. Mai mult, în prezent cercetăm viabilitatea unui «proiect de recondiţionare» care ar putea fi adăugat portofoliului nostru pe viitor”, a declarat Christof Papousek, managing partner al grupului de cinematografe Cineplexx.

Pentru cele opt amplasamente planificate de austrieci a fost bugetată o investiţie de 25 de milioane de euro pentru România.

Cineplexx plănuieşte să inaugureze alte două cinematografe  în 2020 şi alte două până la sfârşitul anului 2021. În total, vor fi construite peste 50 de ecrane.

La mijlocul lunii noiembrie, Cineplexx va inaugura un cinematograf cu opt ecrane in centrul comercial Promenada din oraşul sârb Novi Sad. La scurt timp după acest eveniment, la mijlocul lunii decembrie, un al doilea cinematograf Cineplexx va fi inaugurat în capitala Albaniei, Tirana.

„Odată cu intrarea noastră pe piaţa din România, punem din nou accentul pe strategia noastră de investiţii contraciclică şi ne pregătim de ani buni pentru industria cinematografică în 2019 şi 2020. Blockbustere de renume globală, incluzând seriile Războiul Stelelor, James Bond şi Avatar, se află în momentul de faţă în stadiul de producţie şi vor asigura noi recorduri de audienţă”, a declarat Christian Langhammer, director executiv şi actionar principal al grupului Cineplexx.

Cineplexx şi-a asumat un rol de conducere în întreaga regiune a sud-estului Europei în ceea pe priveşte tehnologia cinematografică, în special în ceea ce priveşte proiecţiile laser, 3D, IMAX, tehnologie laser Dolby VisionTM şi tehnologie sonoră de ultimă generaţie. De curând, primul cinematograf din regiunea germanofonă echipat cu un ecran LED Samsung Onyx a fost inaugurat în Viena.

Lasă un răspuns