Ultimul omagiu pentru pilotul-erou Ion Dobran. Avioane F-16 vor survola Bucureştiul

Forţele Aeriene Române au transmis că o formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola partea de sud a Bucureştiului, duminică, în jurul orei 14.00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de vânătoare Ion Dobran.

Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran este erou al celui de-Al Doilea Război Mondial. El a murit, vineri, 24 septembrie, la vârsta de 102 ani.

„Îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă”, transmit Forţele Aeriene Române.

Eroul pilot a participat la 340 de misiuni de război, 74 de lupte eriene, 11 vitorii şi un avion distrus la sol. A fost doborât de trei ori, dar a scăpat cu viaţă şi fără răni grave. El a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944.

Când a împlinit 100 de ani, Administraţia Prezidenţială a semnat două decrete pentru generalul Ion Dobran: Decretul de înaintare în gradul de general locotenent şi Decretul de conferire a Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler cu însemn pentru militari.

Sursa:https://monitorulapararii.ro/ultimul-omagiu-pentru-pilotul-erou-ion-dobran-avioane-f-16-vor-survola-bucurestiul-1-38817

Lasă un răspuns