Turcia anchetează WhatsApp după ce aplicația și-a actualizat condițiile de utilizare

Autoritatea de Concurență din Turcia a declarat luni că a pornit o anchetă asupra WhatsApp și asupra companiei-mamă Facebook Inc, după ce aplicația de mesagerie a modificat regulamentul de folosire și a cerut acordul utilizatorilor ca Facebook să colecteze date despre aceștia, inclusiv numere de telefon și locații, informează Reuters.
Într-o declarație scrisă, Autoritatea de Concurență a declarat că a decis că cerința de colectare a datelor ar trebui suspendată până la finalizarea anchetei.
WhatsApp și-a actualizat miercuri condițiile de utilizare, permițând Facebook și filialelor sale să colecteze date despre utilizatori. Termenul limită pentru acceptarea noilor condiții este 8 februarie.
Signal și Telegram, aplicațiile de mesagerie rivale, au înregistrat de atunci o creștere bruscă a cererii.
Guvernul Turciei a vizat platformele de socializare cu noi restricții și amenzi de la adoptarea, în luna iulie, a unei unei legi care are ca scop supravegherea locală a firmelor străine. Criticii spun că legea înăbușă disidența din partea turcilor care au recurs la platformele online după ce guvernul și-a întărit controlul asupra canalelor mass-media obișnuite.
SURSA:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/859247558199193/

Lasă un răspuns