Trump a făcut declarații cu privire la Siria

Trump a anunțat că va retrage 50 de soldați americani staționați în zonele din nordul Siriei unde se va desfășura eventuala operațiune a Turciei.

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, a anunțat că va retrage 50 de soldați americani staționați în zonele din nordul Siriei unde se va desfășura eventuala operațiune a Turciei.

După o reuniune cu înalții oficiali militari la Casa Albă, liderul american a făcut declarații de presă și a  comunicat decizia sa cu privire la Siria.

Trump a susținut că SUA a stat deja prea mult în Siria și a marcat: ”50 de soldați americani au fost staționați în această zonă (zona eventualei operațiuni) și ei au părăsit regiunea.”

Președintele american, referindu-se la membrii organizației teroriste Daesh capturați în Siria și familiile lor a spus: ”Trebuie să avem încredere în țările europene. Turcia, Europa, Siria, Iranul, Irakul, Rusia și și alte câteva țări trebuie să decidă ce vor face cu luptătorii Daesh capturați.”

Întrebat dacă autoritățile militare au aprobat decizia în cauză, Trump a răspuns: ”Trebuie să ne aducem oamenii acasă. Noi nu luptăm acolo, suntem doar polițiști.”

În ceea ce privește discuția telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan de duminică seară, Trump a marcat: „I-am spus lui Erdogan că sper că va fi respectuos față de toți.”

După ceremonia de semnare a unui acord comercial dintre SUA și Japonia ce a avut loc la Casa Albă, Trump a declarat că decizia sa cu privire la Siria este una corectă și a subliniat: „Nu țin  partea nimănui în Siria” și a adăugat că are „relații bune” cu președintele Erdogan.

sursa:    trt

Lasă un răspuns