Tranzacţie. Grupul Maxagro din Timiş, deţinut de familia Zifceak, a cumpărat cu 25 mil. euro o fermă ecologică de la o familie belgiană

Grupul Maxagro, deţinut de fraţii Ianco şi Ioji Zifceak, care cultivă 10.000 de hectare cu cereale în mod convenţional în judeţul Timiş, a intrat pe nişa agriculturii ecologice prin achiziţionarea unei ferme de aproape 1.800 de hectare din acelaşi judeţ.

Tranzacţia se ridică la aproape 25 mil. euro, iar mare parte din sumă este reprezentată de o cofinanţare bancară. Tranzacţia a fost încheiată în urmă cu o lună între compania Maxagro Farm, parte a grupului Maxagro, şi companiile Ferma Birda şi Exploataţia Agricolă Birda, deţi­nute de doi fraţi belgieni. Cele două companii au avut în 2021 o cifră de afaceri cumulată de peste 8 mil. lei.

Pariul pe bio este unul tot mai frecvent în România, iar în 2021 a crescut numărul de operatori (peste 10.000) şi a suprafeţei cultivată în agricultura ecologică (aproape 500.000 de hectare) faţă de anul 2020, conform datelor de la Ministerul Agriculturii.

Sursa:https://www.zf.ro/companii/tranzactie-grupul-maxagro-din-timis-detinut-de-familia-zifceak-a-21159751

 

Lasă un răspuns