TIKA a oferit ajutoare în România, Pakistan și Lesotho

181 de copii și tineri orfani și cu dizabilități din România au primit în dar genți cu produse de igienă si echipament pentru sport.

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TİKA) a distribuit cadouri cu prilejul Ramadanului copiilor și tinerilor orfani sau abandonați din România care au fost cel mai mult afectați de perioada de carantină în lupta împotriva noului tip de coronavirus (Covid-19).

Potrivit declarației TİKA, 181 de copii și tineri instituționalizați și cu dizabilități din România aflați în carantină din cauza epidemiei, și din acest motiv având nevoie  de mai mult sprijin au primit în dar genți cu produse de igienă si echipament pentru sport.

Pe de altă parte, președintele pakistanez, Arif Alvi, a participat la ceremonia de distribuire a pachetelor alimentare pentru refugiații afgani organizată de Agenția TIKA în această țară. În cadrul ceremoniei 1 500 de familii de refugiați afgani ai primit cutii cu produse alimentare.

Alvin a rostit un discurs la ceremonia în cauză și a spus că ambele țări Turcia și Pakistan, sunt lăsate singure în fața problemei refugiaților, subliniind: „Timp de 100 de ani Occidentul ne dă sfaturi în legătură cu toate problemele, și în special drepturile omului. Reprezentantul ONU se află aici, nimeni nu ne ajută în problema refugiaților. Noi, Turcia și Pakistan, ne deschidem inimile față de refugiați pentru că vom răspunde în fața lui Allah pentru asta.”

Marcând că Turcia găzduiește de ani de zile refugiații sirieni, Alvi a notat:

„Protecția refugiaților nu este responsabilitatea doar a Pakistanului și Turciei ci a tuturor state musulmane și a lumii întregi.”

Reamintind că ei susțin procesul de pace în Afganistan, Alvi a mai susținut că asigurarea stabilității în țară va oferi refugiaților posibilitatea de a se întoarce acasă.

TIKA a distribuit, de asemenea, cutii cu produse alimentare celor 700 de familii din cele mai sărace regiuni ale Regatului Leshoto.

În cadrul sprijinului acordat de Turcia pentru combaterea pandemiei Covid-19 dezinfectanți, mănuși și măști de protecție au fost livrate în Lesotho.

SURSA:  https://www.trt.net.tr/romana/lume/2020/05/21/tika-a-oferit-ajutoare-in-romania-pakistan-si-lesotho-1420668#.XsZN90Iud-I.facebook

Lasă un răspuns