Suntem martorii unei apocalipse. 500 de milioane de animale carbonizate în incendiile din Australia

Jumătate de miliard de animale au murit în incendiile care distrug Australia începând din luna septembrie până în prezent, anunță presa australiană.
Incendiile de vegetaţie au distrus până acum, peste cinci milioane de hectare, din care 4 milioane de hectare numai în New South Wales (NSW). Din păcate, condiţiile favorabile duc la apariţia de noi focare aproape în fiecare zi. Miercuri, erau încă peste 100 de focare de incendii active în statul NSW, iar mii de pompieri luptă cu flăcările.
Ministrul federal al Mediului, Sussan Ley, a declarat pentru ABC că ar fi murit “până la 30% din populația de koala din regiunea respectivă, deoarece aproximativ 30% din habitatul lor a fost distrus”.

Zeci de mii de turişti s-au grăbit să părăsească oraşele populare de pe litoralul Australiei miercuri, fugind din calea focului ce se răspândeşte cu repeziciune, transmite Reuters, potrivit stirileprotv.ro.
Navele militare şi elicopterele au planificate misiuni de salvare a altor mii de persoane captive ale flăcărilor. În afara supermarketurilor şi a benzinăriilor din apropierea zonelor ce prezintă un grad ridicat de pericol s-au format cozi lungi, atât locuitorii cât şi turiştii dorind să se aprovizioneze pentru a se refugia în adăposturi subterane sau pentru a fugi. Multe magazine şi benzinării erau deja golite.
Principalele drumuri au fost închise din cauza riscurilor de incendiu, lăsând şoferilor doar câteva rute de scăpare, ceea ce a provocat mari blocaje în trafic. Autorităţile au cerut părăsirea în masă a mai multor oraşe de pe coasta de sud-est a Australiei.
Dacă oamenii mai pot fugi, în alte locuri, animalele nu au unde se refugia, dar uneori nimeresc pe şosea şi parcă îi roagă pe oameni, să nu-i lase acolo, în flăcări.

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer, foc, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi foc

Este posibil ca imaginea să conţină: foc, cer, nor şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

sursa:    facebook

Lasă un răspuns