Suma uriașă cu care se vinde un penthouse de 365 de metri pătraţi în București

Piața imobiliară a sfidat pandemia și a crescut în ultimul an cu aproape 20 la sută.

În București sunt dezvoltate acum proiecte rezidențiale de miliarde de euro, arată studiile. Că sunt apartamente de lux, ori case pentru clasa de mijloc, oamenii caută mai mult și mai bun, pentru că nu mai vor să-și ducă viața în locuințe înghesuite.

Cele aproape 300 de apartamentele dintr-un complex nou din zona Aviaţiei, nordul Capitalei, au fost scoase la vânzare în ianuarie 2019. Dezvoltatorul imobiliar s-a temut la început de o criză cauzată de pandemie. Însă…

Vanesa Neamţu, agent de vânzări: „Nu a fost aşa. Dimpotrivă, s-au vândut foarte bine.”
Reporter: „Vreo explicaţie?”
Vanesa Neamţu: „Cred că lumea a început să investească foarte mult în apartamente, un back-up. Sunt foarte multe familii tinere cu copii aici, au plecat de la două, au venit la trei camere.”

Acum mai există un singur apartament cu trei camere de 70 de metri pătraţi. Cineva l-a cumpărat şi încearcă să-l vândă cu 180.000 de euro.

Şi dezvoltatorii de lux se laudă cu vânzări spectaculoase. Un bun exemplu este acest bloc de pe bulevardul Primăverii.

Deşi clienţii pot vedea finisajele deocamdată în astfel de prezentări grafice, au cumpărat deja apartamentele cu un milion de euro bucata.

Alexandru Mihai, managing partner, dezvoltator imobiliar: “Avem şi un consierge permanent, 24 din 24. De la etajul 1 la 3 avem trei apartamente pe fiecare etaj şi au fost precontractate, penthouse-ul disponibil acum este 3,8 milioane de euro.”

Penthouse-ul are 365 de metri pătraţi cu terasa. Se ajunge la el direct cu liftul. Finisajele vor fi alese de cumpărător la semnarea contractului.

Blocul are şi parcare supraetajată, maşinile fiind ridicate cu liftul. Dezvoltatorul susţine că românii bogaţi sunt dispuşi să dea banii ceruţi pentru asemenea apartamente, mai ales dacă le place zona. Deşi bulevardul Primăverii este unul din cele mai scumpe din România, cu greu se găsesc apartamente de vânzare.

Experţii în imobiliare spun că apartamentul cumpărat de majoritatea românilor are 60-70 de metri pătraţi şi costă în jur de 100.000 de euro.

În continuare, apartamentul cu două camere este cel mai cumpărat de oameni. Motivul: preţul mai accesibil. Totuşi, după ce au stat în case în timpul pandemiei, românii au descoperit că au nevoie de mai mult spaţiu. Aşa că a crescut foarte mult interesul şi pentru apartamentele cu trei camere.”

Despina Ponomarenco, preşedintele Bucharest RealEstate Club: “Observăm o efervescentă. Dacă ne uităm pe datele de anul trecut anunţate de ANCPI, avem o creştere de 19% a vânzărilor, în condiţiile în care au fost 2 luni de blocaj. Piaţa a recuperat şi este pe plus.”

Calculele experţilor arata ca dezvoltatorii din Bucureşti derulează în acest moment proiecte de 1 miliard de euro. Ar fi vorba de 60 de cartiere rezidenţiale care vor fi gata până în 2023.

SURSA:https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/suma-uriasa-cu-care-se-vinde-un-penthouse-de-365-de-metri-patrati-in-bucuresti.html

Lasă un răspuns