Sorin Ovidiu Vîntu aruncă BOMBA din închisoare. Acuzaţii grave la adresa lui Tudorel Toader

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care execută setinţa de zece ani de închisoare dată de judecători la începutul acestui an, îl acuză pe ministrul justiţiei, Tudorel Toader, de acte de răzbunare şi lipsă de caracter.

Vîntu a scris pe Facebook, din închisoare, că a avut o reală simpatie pentru Tudorel Toader, pentru că este moldovean, la fel ca şi el. El consideră că demiterea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr sunt acte de răzbunare care nu au nicio legătură cu repararea vreunui abuz săvârşit de către cei doi sau de subalternii lor.

„La Kovesi a fost instrumentul răzbunării lui Dragnea şi Tăriceanu, iar la Augustin Lazăr o răzbunare personală pentru că aceasta şi-a permis să-l înfrunte. Dacă era atât de preocupat de pedepsirea celor care au comis abuzuri, ar fi trebuit să înceapă cu judecătorii care, fără probe, fără cercetări judecătoreşti, doar după chef, după ordine primite, au băgat la puşcărie cu pedepse decerebrare pe cei care erau ţintele trasate de securişti. În paralel, era obligatoriu un decret de amnistie ca o minimă reparaţie adusă celor care au fost folosiţi drept pretext pentru debarcarea celor doi procurori, adică a celor care fac puşcărie degeaba“, scrie Sorin Ovidiu Vîntu.

El îl mai acuză pe Toader că a devenit un politician „mărunt, demagog, laş şi combinagiu“.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns