Salame este optimist cu privire la Summitul de la Berlin

Salame și adjunctul său, Stephanie Williams, au vizitat centrele de adăpost  pentru migranții interni din regiunea Ashura situată la sud de capitala Tripoli.

Reprezentantul special al Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Libia, Gassan Salame, a declarat că este optimist privind Summitul pe tema libiană ce va avea loc pe 19 ianuarie la Berlin. Salame este convins că ei vor reuși să stabilească un armistițiu în Libia.

Potrivit mesajului publicat pe pagina de Facebook a Misiunii ONU de sprijin în  Libia, Salame și adjunctul său, Stephanie Williams, au vizitat centrele de adăpost  pentru migranții interni din regiunea Ashura situată la sud de capitala Tripoli.

În timpul vizitei, Selame și Williams au ascultat problemele oamenilor care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza ciocnirilor de la Tripoli.

În timpul vizitei sale, Selame s-a declarat convins că Summitul de la Berlin va crea condiții necesare pentru instaurarea regimului de încetare a focului  în Libia.

Germania încearcă să organizeze o conferință internațională în scopul găsirii unei soluții  politice pentru criza libiană. În acest context, ministrul german de externe, Heiko Maas, l-a invitat oficial pe premierul Fayez al-Sarraj să participe la Summitul în cauză.

sursa:    https://www.trt.net.tr/romana/lume/2020/01/16/salame-este-optimist-cu-privire-la-summitul-de-la-berlin-1341668#.XiBE8uAMgTE.facebook

Lasă un răspuns