Sa porti masca la peste 30 de grade poate parea neplacut, dar va deveni obligatoriu. Medic infectionist: „E un gest de responsabilitate”

Am rasuflat usurati in spatii publice, dar situatia se schimba. N-o sa te mai poti scuza ca ti-ai uitat masca acasa, pentru ca este foarte posibil sa o porti chiar de cum iesi din casa. Numarul crescut de cazuri din ultima perioada i-a determinat pe cei de la Comitetul National pentru Situatii de Urgenta sa propuna obligativitatea purtarii ei si in spatiile publice deschise. Doar ca temperaturile ridicate de vara le creeaza disconfort oamenilor. Am stat de vorba cu un medic infectionist care iti spune ca ar trebui sa treci peste disconfort si sa te gandesti la binele societatii.

„Foarte naspa. Pur si simplu astea sunt restrictiile. Este foarte foarte foarte naspa, nu pot sa respir deloc. Absolut deloc”, se plange o fata.

„E foarte horror sa porti masca vara, e oribil”, e de parere o alta tanara.

„De ce trebuie sa asteptam mereu sa fie o lege care sa ne amendeze si sa ascultam numai de bici? Trebuie sa intelegem ca purtarea mastii e un gest de responsabilitate fata de toata lumea, iar daca ii e bine celui de langa mine, mi-e bine si mie. S-au facut studii si experimente care au aratat ca si 6 masti puse una peste alta nu au scazut cantitatea de oxigen din sange. Deci senzatia asta ca vai, nu pot sa respir, este foarte mult o senzatie subiectiva si o lipsa de confort”, spune Adriana Motoc, medic infectionist.

SURSA:  https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/2973163

Lasă un răspuns