RUSIA, ÎNDEMNATĂ DE TURCIA SĂ ACORDE O NOUĂ ŞANSĂ NEGOCIERILOR DE PACE

Preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a presat joi pe Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să ia măsuri pentru a reduce tensiunile din Ucraina şi l-a îndemnat pe liderul rus să prelungească un acord care protejează exporturile de cereale din Marea Neagră, a anunţat biroul preşedintelui.

Erdogan a menţionat, de asemenea, planurile Moscovei de a încorpora patru regiuni ucrainene în Rusia, măsură pe care Turcia nu o susţine, şi i-a cerut lui Putin să acorde o nouă şansă negocierilor de pace.

Coridorul de cereale mediat de ONU şi Turcia, care permite exporturile de transport maritim ucrainean, urmează să expire la sfârşitul lunii noiembrie şi poate fi reînnoit cu sprijinul Rusiei şi al celorlalte trei părţi la acord.

Putin a declarat că este necesar să se îndeplinească acordul privind cerealele – inclusiv ridicarea barierelor pentru livrările de alimente şi îngrăşăminte ruseşti.

Sursa:https://inpolitics.ro/rusia-indemnata-de-turcia-sa-acorde-o-noua-sansa-negocierilor-de-pace_1838619156.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rusia-indemnata-de-turcia-sa-acorde-o-noua-sansa-negocierilor-de-pace

Lasă un răspuns