Ruhsar Pekcan: SUA și Turcia pot depăși toate obstacolele

Pekcan a declarat că obiectivul lor este de a atinge obiectivul de 100 de miliarde de dolari în volumul schimburilor comerciale

Ministrul Comerțului, Ruhsar Pekcan, a declarat că Statele Unite ale Americii (SUA) și Turcia ar putea depăși prin cooperare toate obstacolele.

Pekcan a participat la dineul de lucru oferit de  Uniunea Camerelor şi Burselor din Turcia în capitala Ankara la care a fost prezent secretarul american al Comerțului Wilbur Ross.

În discursul său ministrul Pekcan a marcat că au purtat discuții cu reprezentanții diferitor sectoare cu privire la capacitatea industrială și abilitățile Turciei.

Pekcan a declarat că obiectivul lor este de a atinge nivelul de 100 de miliarde de dolari în volumul schimburilor comerciale stabilit de președintele Recep Tayyip Erdoğan și președintele american Donald Trump și a menționat că în acest context este nevoie de schimbarea infrastructurii mediului de afaceri.

Oficialul a subliniat de asemenea că odată cu lucrările de infrastructură, trebuie eliminate și obstacolele în calea comerțului în anumite sectoare, și a adăugat:

„Ambele țări pot depăși prin cooperare toate obstacolele. Vizita de 5 zile a domnului Ross este foarte importantă și arată, de asemenea, cât de serioasă este poziția guvernului american în  aceste probleme. Am analizat activitatea  tuturor sectoare în cursul vizitei secretarului.”

Secretarul american al Comerțului Wilbur Ross, a declarat la rândul său:

„Suntem aici pentru a consolida interesele comerciale ale ambelor țări. Turcia, este pe locul 15 în rândul țărilor care fac investiții străine directe în Statele Unite. Vânzările companiilor turcești din SUA au atins un nivel record de 700 de milioane de dolari.”

sursa: trt.net

Lasă un răspuns