România, pe locul doi în portofoliul Sonae Sierra la vânzările magazinelor din malluri

Spania şi România au înregistrat cele mai mari creşteri ale vânzărilor înregistrate de retailerii care închiriază magazine în mallurile deţinute de portughezii de la Sonae Sierra în primele nouă luni ale acestui an.

Vânzările chiriașilor Sonae Sierra au crescut cu 1,3%, în portofoliul european, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. Spania și România au înregistrat o creștere puternică a vânzărilor chiriașilor de 9,8%, respectiv 7,3%. Spania a beneficiat din efectul achiziţionării din iunie 2017 a centrului comercial Area Sur, iar România din efectul de creştere al Parklake.

Trebuie menţionat că România a înregistrat în 2017 cea mai mare creştere a vânzărilor din retail din regiune, respectiv 10,9%, pe locul doi fiind Ucraina cu o majorare de 7,4% şi Polonia cu 6,4%, conform datelor Oxford Economics.

Compania deţine în România două centre comerciale: Parklake din Bucureşti şi River Plaza din Râmnicul Vâlcea. Parklake a adus proprietarilor, în primul an complet de funcţionare, venituri de 18,2 mil. euro, ceea ce plasează centrul comercial pe locul nouă în topul mallurilor cu cele mai mari afaceri din România din 2017, realizat periodic de revista Capital. Anul trecut, Parklake a raportat o pierdere de 12 mil. euro.

River Plaza a generat încasări de 2,7 mil. euro pentru Sonae Sierra în 2017 şi o pierdere de 0,9 mil. euro. Rezultatele au plasat complexul pe poziţia 51 în topul mallurilor cu cele mai mari afaceri din România din 2017.

ParkLake este al cincilea mall ca mărime a suprafeţei de vânzare după AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza, Băneasa Shopping City şi Mega Mall. Costul de dezvoltare al ParkLake a fost de 180 mil. euro, din care 83 mil. euro au fost obţinuţi de la un grup de finanţatori format din OTP Bank Ungaria, OTP Bank România şi banca austriacă Hypo Gruppe Bank.

Lasă un răspuns