Reacția ministrului Cavușoglu la promisiunea premierului israelian

Cavușoglu: ”Vom continua să apărăm drepturile fraților noștri palestinieni.”

Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a reacționat pe Twitter la afirmațiile premierului israelian  Benjamin Netanyahu, care a promis anexarea așezărilor ilegale israeliene în Cisiordania ocupată.

Cavusoglu a spus:

„Promisiunea lui Netanyahu, care continuă să transmită diverse mesaje ilegale, nefondate și agresive înainte de alegeri, este un stat rasist de apartheid. Vom continua să apărăm drepturile fraților noștri palestinieni.”

Netanyahu a promis în cadrul unei conferințe de presă anexarea „într-un timp scurt” în coordonare cu administrația americane Valea Iordaniei situată în Cisiordania dacă va câștiga alegerile legislative anticipate  ce vor avea loc pe 17 septembrie.

Netanyahu a făcut aceeași promisiune înaintea alegerilor legislative din 9 aprilie, ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, l-a susținut atunci pe Netanyahu, afirmând că Israelul „are dreptul” să anexeze unele regiuni din Cisiordania.

În Cisiordania, ocupată de Israel în 1967, există aproximativ 250 de așezări ilegale evreiești și peste  de 400 000 de coloniști evrei locuiesc acolo.

Conform dreptului internațional, toate așezările evreiești din teritoriile ocupate sunt considerate ilegale.

sursa: trt.net

Lasă un răspuns