Reacția dură a președintelui Erdogan la adresa Greciei

Erdogan a declarat că ei urmăresc îndeaproape politicile provocatoare ale Greciei.

Președintele Recep Tayyip Erdogan: „Nu vom ezita să apărăm drepturile și interesele țării noastre în fața Greciei, folosind toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”.

Președintele Erdoğan s-a adresat națiunii după reuniunea Cabinetului ce a avut loc la Complexul Prezidențial.

Președintele a declarat că ei urmăresc îndeaproape politicile provocatoare ale Greciei și a notat: „Știm că intențiile reale ale celor care i-au incitat pe politicienii greci împotriva noastră au fost să împiedice programul nostru de construcție a unei Türkiye mari și puternice… Angajamentele economice și politice care au supus ipotecii următorul sfert de secol al Greciei și care vor fi cu siguranță plătite nu ne amenință pe noi, ci poporul grec. Noi, ca Türkiye, am vizionat acest film în trecut, l-am rezolvat, am închis capitolul și am trasat o nouă cale pentru noi înșine. Acum, în calitate de vecin, regretăm sincer că Grecia este târâtă într-un dezastru similar.”

Subliniind că consolidările militare străine în toată Grecia, care seamănă cu o invazie, ar trebui să deranjeze poporul grec, nu Türkiye, liderul a notat: „Nici consolidările militare și nici sprijinul politic și economic nu sunt suficiente pentru a ridica Grecia la nivelul nostru, dar sunt suficiente pentru a trage Grecia în mlaștină. Nu vom ezita să apărăm drepturile și interesele țării noastre în fața Greciei, folosind toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. (Despre provocările Greciei) Acesta este un joc periculos pentru politicienii greci, statul grec, poporul grec și cei care îi folosesc drept marionete”.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2022/09/27/reactia-dura-a-presedintelui-erdogan-la-adresa-greciei-1885073

Lasă un răspuns