Proprietăți ananas și beneficii pentru sănătate

Ananasul este un fruct care, pe lângă faptul că este extrem de delicios, datorită proprietăților și nutrienților săi oferă beneficii mari pentru sănătate.
În prezent, ananasul poate fi găsit în toate greengrocers și case din lume. În America de Sud și Centrală, acest aliment nu este popular numai pentru gustul său dulce, ci și pentru că a fost mult timp folosit pentru a regla inflamațiile și a vindeca problemele digestive.
Proprietățile ananasului
O jumătate de porție de ananas proaspăt poate oferi 82 de calorii în mod corespunzător, 0 gr de colesterol, 0 gr de grăsimi, 22 de grame de carbohidrați, 2 mg de sodiu, 2,3 gr de fibre și un singur gram de proteine. Aceeasi portie asigura exact cantitatea de vitamina C recomandata sa consume zilnic, adica 131% din DZR. De asemenea, conține cantități uriașe de calciu, în plus față de 2% fier și vitamina A, de asemenea, 2%.
Pe de altă parte, fructul acționează ca o sursă excelentă de minerale și vitamine, deoarece printre proprietățile sale nutriționale de ananas găsim o mulțime de vitamine din complexul de vitamine B, cum ar fi tiamina sau vitamina B1, riboflavina sau vitamina B2, vitamina B6, acidul pantotenic, pe lângă magneziu, acid folic, mangan, antioxidanți, potasiu și polifenoli.
Ananasul proaspăt este singurul aliment care este cunoscut pentru cantitatea mare de enzimă bromelaină pe care o conține. Această enzimă a fost utilizată în mai multe studii pentru a evalua adevăratele efecte pe care le are pentru a ameliora procesele inflamatorii, problemele artritei, pentru a preveni creșterea tumorilor, pentru a reduce timpul de recuperare și pentru a ușura durerea.
Beneficiile ananasului
Consumul de legume și fructe a fost întotdeauna asociat cu reducerea riscului pentru sănătate prezentat de unele stiluri de viață. Multe studii au recomandat acest fruct ca un aliment care elimină riscurile de diabet, boli de inima si obezitate. În plus, oferă multă energie, facilitează pierderea în greutate și îmbunătățește sănătatea părului.
Fără îndoială, este un aliment excelent care ne va face să ne simțim mult mai bine. Din acest motiv, vă voi oferi mai multe detalii despre beneficiile ananasului pentru sănătatea noastră, acestea fiind:
Prevenirea astmului
Consumul frecvent al acestui fruct rafinat reușește să reducă riscul de a dezvolta astm; acest lucru se datorează faptului că acest fruct este alcătuit din beta-caroten, un nutrient care se găsește și în papaya, broccoli, pepene galben, dovleac, morcovi, mango și caise.
Presiune sanguină
Nivelurile de potasiu cresc odată cu aportul de ananas, în acest fel, tensiunea arterială este redusă semnificativ. Din acest motiv, specialiștii recomandă insistent consumul de astfel de fructe.
Pentru ce este ananasul?
Există mai multe modalități de a utiliza ananas sau, mai degrabă, opțiuni în care îl puteți aplica. În continuare, vă voi spune cele mai populare utilizări în societatea de astăzi:
• Dacă doriți să creșteți vitaminele și mineralele din corpul dvs., va trebui să consumați ananas.
• Ananasul este un remediu excelent pentru a calma orice fel de crampe.
• Este bogat în fibre insolubile și solubile, are puține calorii și nu are grăsimi saturate, ceea ce îl face alimentul perfect pentru o dietă echilibrată.
• Acest fruct este bogat în mangan, ceea ce îl face un fruct foarte recomandat pentru etapele de creștere, deoarece întărește semnificativ oasele.
• Marea sa sursă de vitamina C îl face un aliment excelent care adaugă mai mulți antioxidanți în organism. Este important să consumați, deoarece elimină radicalii și oferă organismului o bună sinteză a colagenului.
• Fibrele de ananas ajută foarte mult la persoanele care se află în cazuri de constipație.
• Vitamina A menține membranele mucoase și pielea în stare bună.
• Ananasul este diureticul perfect.
• Întărește sistemul imunitar și creează nesfârșite celule albe și roșii din sânge.
• Coaja de ananas este ideala pentru indepartarea negilor.
• Masca cu ananas are grijă de piele și întârzie apariția ridurilor.
Sursa:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid0c3UweRx27zYALKSGyRKFuoUN48ghyJuwbswQWokagKQphUMyc1ScZRE5o6yTRWiCl/

Lasă un răspuns