Proiect SPECTACULOS de două milioane de euro al celei mai bogate comune din țară

Un exemplu demn de urmat de orice localitate din România. O asociație de opt administrații locale din Alba și Hunedoara a câștigat două milioane de euro prin Fondul European pentru Piscicultură, bani care vor fi utilizați pentru a face râul din zonă din nou navigabil.

Râul Mureș ar putea deveni din nou navigabil pe o distanță de circa 60 de kilometri, între județele Hunedoara și Alba. Un proiect inițiat de primăria Ciugud a obținut o finanțare europeană de două milioane de euro. Conform Digi24.ro, Proiectul localității din Alba implică opt localități din zonă, acestea trebuind să amenajeze poduri şi pontoane pentru ambarcațiunile care vor naviga pe râu, dar și spații de agrement și cazare pentru turiști.

Primăria Ciugud a făcut publice, în premieră, fotografii cu zonele de agrement care vor fi amenajate. Conform proiectului, pe Mureș vor circula ambarcațiuni care vor aduce turiști în zonă. Traseul pe care vor naviga ambarcațiunile de mici dimensiuni va porni din județul Alba, din comuna Sântimbru, și se va încheia în localitatea Rapolt. Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor.Conform dcBusiness.ro,  în urmă cu 20 de ani, bugetul comunei Ciugud din judeţul Alba abia ajungea pentru plata salariilor celor câţiva angajaţi. Anul trecut, investitorii care au afaceri acolo au plătit taxe şi impozite locale de 2,5 milioane de lei. Între cele două etape, la Ciugud au fost investite 27 de milioane de euro, fonduri europene, în asfalt, reţeaua de apă, de canalizare şi cea electrică.

Lasă un răspuns