Primul vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni. Cercetările, sponsorizate de Bill Gates

Vești bune din Statele Unite, dar și de natură să alimenteze teoriile conspirației. Ieri a intrat în testarea umană primul vaccin împotriva noului coronavirus. Asta este veste bună. Vestea cu potențial de a genera teorii se referă la finanțatorul acestui vaccin. El este Bill Gates. Un om care avertiza în urmă cu câțiva ani că omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie.

Un vaccin, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, conceput pentru a trata boala cauzată de coronavirus (COVID-19), a intrat în etapele umane ale testării, după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat cererea de a începe studii sub clasificarea unui program de investigații New Drug în urma rezultatelor promițătoare obținute în timpul testării pe animale.

Inovio Pharmaceuticals, dezvoltatorii din spatele vaccinului ADN-4800 ADN, au început luni să injecteze voluntari cu prima lor doză de vaccin – a doua doză va fi administrată patru săptămâni mai târziu. Inovio așteaptă datele inițiale aceste teste până la sfârșitul verii.

Primii oameni testați, 40 de voluntari

Metodologia pentru perioada de încercare va include 40 de voluntari adulți sănătoși, fiecare dintre ei primind două doze de INO-4800 – selectate prin procesele de screening efectuate la Școala de Medicină din Perelman din Philadelphia la Universitatea din Pennsylvania și Centrul de Cercetări Farmaceutice din Kansas.

Prima fază de încercare este destinată să determine siguranța și imunogenitatea vaccinului. Al doilea pas vor fi studiile clinice, care vor testa eficacitatea vaccinului în tratarea noului coronavirus.

Inovio este cu mult înaintea altor companii farmaceutice în ceea ce privește obținerea unui vaccin coronavirus funcțional în circulația mondială. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat reporterilor că firma a dezvoltat studiu pentru vaccinul său contra coronavirusului în trei ore de la eliberarea publică a secvenței virale (SARS-CoV-2) pe 10 ianuarie, adăugând că au fabricat deja vaccinul și au început testele preclinice.

Inovio a fabricat „câteva mii de doze” din noul lor vaccin în câteva săptămâni, pentru perioada de testare  – datorită susținerii fundației Bill și Melinda Gates, printre alte finanțări.

În funcție de succesul studiilor lor clinice, compania farmaceutică ar putea avea un milion de doze disponibile până în decembrie, pentru testări suplimentare. Aprobarea pentru utilizare oficială, însă, va dura probabil aproximativ un an până la un an și jumătate.

SURSA:  https://www.capital.ro/primul-vaccin-impotriva-coronavirusului-testat-pe-oameni-cercetarile-sponsorizate-de-bill-gates.html

Lasă un răspuns