Primul oraş din România care urmează modelul Chinei! Cetăţenii vor fi supravegheaţi cu drone

Anunţ important făcut de Prefectura unui oraş important din România, care a anunţat că zona metropolitană urmează să fie supravegheată cu drone. Decizia a fost luată pentru a limita răspândirea coronavirus în zona respectivă. Cum se va desfăşura întreaga acţiune.

Zona Metropolitană Cluj urmează să fie monitorizată cu drone, pentru respectarea restricţiilor impuse populaţiei în privinţa circulaţiei. Anunțul a fost făcut joi de Prefectura Cluj.

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum şi necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, anunţă implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere şi videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor)”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Cluj.

Conform sursei citate, se va urmări, în principal, verificarea respectării dispoziţiilor referitoare la condiţiile de părăsire a domiciliului, carantină şi izolare la domiciliu. De asemenea, se vor obţine date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, pieţe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor), dar şi dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menţinere a ordinii publice.

SURSA:  https://www.capital.ro/primul-oras-din-romania-care-urmeaza-modelul-chinei-cetatenii-vor-fi-supravegheati-cu-drone.html

Lasă un răspuns