Primirea de către ministrul Valer-Daniel Breaz a ambasadorului Republicii Turcia, doamna Füsun Aramaz

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a primit-o, astăzi, 12 martie, pe doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia, în vizită de curtoazie.

Ministrul român a subliniat importanța relației bilaterale dintre cele două state, Turcia fiind un important partener economic extra-comunitar dar și un aliat cheie al Uniunii Europene.

“Consider că este esențial, ținând cont de relațiile excelente de prietenie dintre țările noastre și de existența unui patrimoniu cultural comun, să continuăm și să promovăm cât putem de mult cultura celor două popoare. Vreau să extindem relațiile diplomatice prin promovarea unor idei și proiecte culturale comune”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Totodată, ministrul român i-a urat ambasadorului Republicii Turcia succes în exercitarea mandatului în România.

La rândul său, doamna Füsun Aramaz a afirmat că aspectul cultural este unul dintre cei mai importanți piloni în construirea și menținerea unor bune relații între popoare, România și Turcia având o moștenire culturală comună importantă.

În finalul întrevederii, E.S. Doamna Ambasador i-a lansat Ministrului Culturii și Identității Naționale invitația de a participa la Zilele Culturii Turce în România, eveniment care va avea loc la București în luna aprilie.

sursa:Ministrul Culturii

Lasă un răspuns