Plante toxice în casă

În marea diversitate a plantelor existente în lume, există câteva care trebuie luate în atenție deosebită, mai ales dacă le avem acasă. În principiu, nu este o problemă, cu excepția cazului în care există copii sau animale implicate.
10 plante toxice de care trebuie să ții cont atunci când există copii acasă
1. Hortensie (Hortensie macrophylla)
În hortensie, atât florile, cât și frunzele pot fi toxice. Această otrăvire poate fi cauzată de ingestie, deoarece conține glicozide cianogenice și saponine. Efectele pe care le produce asupra organismului variază de la vărsături la dureri abdominale, diaree etc.
2. Poinsettia (Euphorbia pulcherrima)
Când o aranjăm în casa noastră, trebuie să fim atenți că nu este aproape sau la îndemână pentru copii și animale. O soluție este să o așezați pe raftul la inaltime sau deasupra unui dulap.
Întreaga poinsettia (frunze, flori, tulpini …) sunt toxice atunci când sunt ingerate sau atunci când sunt introduse prin mucoasă, deoarece printre elementele sale active conțin alcaloizi, fenoli și rășini. Când intrați în contact cu poinsettia, poate apărea dermatită de contact sau diaree, vărsăturile, durerile abdominale.
3. Urechea elefantului sau Alocasia (Alocasia Macrorrhiza)
În ceea ce privește Alocasia, aproape întreaga plantă poate fi toxică sau cel puțin sigur tulpinile și frunzele. Deoarece frunzele sunt mari și atractive pentru ochi, este o problemă atunci când sunt ingerate, atinse și apoi atingeti ochii sau nasul
Oricare dintre aceste acțiuni provoacă senzații diferite. Dacă urechea elefantului este ingerată, aceasta poate duce la arsuri la stomac, greață și vărsături, diaree, edem de glottis etc.
Dacă intrați în contact cu planta și părțile sensibile ale corpului (ochi sau mucoase) există iritații ale pielii sau ochilor și dermatită de contact datorită conținutului său în oxalați de calciu și aspargină.
4. Amaryllis (Amaryllis hippeastrum sp.)
Amaryllis este o plantă de interior bine-cunoscută, cu flori foarte arătoase. Partea toxică a acestei plante, din fericire, sunt bulbii și nu florile, deoarece conțin niște alcaloizi care sunt toxici atunci când sunt ingerați sau puși în gură. Unele simptome pe care le produc variază de la dureri abdominale, diaree, greață, vărsături, tulburări cardiace, convulsii etc.
5. Coasta lui Adam (Monstera deliciosa)
Întreaga plantă este toxică, dar frunzele sale sunt cele care provoacă cele mai mari probleme, datorită mărimii și formei sale ciudate. Când este ingerată, datorită cristalelor de oxalat de calciu pe care le conține printre ingredientele sale active, produce iritație mucoasă (limbă, palat etc.), hipocalcemie, acidoză metabolică, leziuni renale etc.
6. Cireș din Ierusalim (Solanum pseudocapsicum)
Cireșul din Ierusalim sau cireșul madeira produce fructe portocalii sau roșiatice foarte colorate și atractive, susceptibile de a fi ingerate de copii sau animale. Când se întâmplă acest lucru, produce unele efecte gastro-intestinale, cum ar fi greață, vărsături, salivare excesivă, membrane mucoase uscate, dificultăți de respirație, dilatarea elevilor etc. Rețineți că aceste simptome apar atunci când doza de ingestie este mare. În mod normal, această plantă are o toxicitate scăzută, astfel încât ingestia unuia dintre fructele sale mici nu este o problemă.
7. Dumbcane (Dieffenbachia Seguine)
Această plantă tropicală de interior este toxică în ansamblu. Problemele provin atât prin ingestia oricărei părți a plantei, cât și prin contact direct. Conține doze mari de oxalat calciu și aspargină care induc probleme gastro-intestinale, iritații ale membranelor mucoase, acidoză, leziuni renale etc.
8.- Spathiphyllum sau leagănul lui Moise (Spathiphyllum wallisii)
Spathiphyllum sau leagănul lui Moise este o plantă de apartament care produce toxicitate atunci când frunzele sunt ingerate. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, conținutul ridicat de oxalați de calciu ar produce dureri intestinale, gât și iritații ale membranelor mucoase.
9. Wisteria(genul Wisteria, Wisteria sinensis și Wisteria floribunda)
Wisteria aparține speciei de plante cățărătoare și produce flori foarte arătoase de culoare violetă. Cu toate acestea, nu florile sale, ci semințele sale sunt toxice atunci când sunt ingerate, deoarece conțin unele glicozide și rășini toxice. Când semințele sunt ingerate, ele produc greață și vărsături, dureri abdominale și intestinale, dureri de cap, confuzie, sincopă etc.
10.- Caladium (Caladium bicolor)
Genul Caladium produce flori roșii atractive din punct de vedere vizual, în formă de ureche de elefant. Conținutul său în oxalați și asparagine produce arsuri ale gurii și gâtului, diaree și vărsături. În plus, dacă este atins, sucul pe care îl produce provoacă iritarea mucoasei și a ochilor.
Ar putea fi o imagine cu floare, interior şi text
Ar putea fi o imagine cu fructe, roşie şi în aer liber
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu plantă şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu floare
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu floare şi în aer liber
Sursa:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid02bVhMzePLJHLmFkUZUVvnehFfEXNq7h5zRniSKFes67wiVkhST4FL8RtQg1n1Xo5ql/

Lasă un răspuns