Perspectiva de încetinire a economiei în 2023 duce la pământ încrederea analiştilor financiari în economia românească. Analiştii financiari prognozează o creştere economică de doar 1,6% în 2023. Prognoza guvernului este un avans de 2,8%

Încrederea analiştilor financiari în economia românească este aproape de minimul istoric, arată ultimul sondaj CFA România, publicat lunar de asociaţia analiştilor financiari. De vină sunt perspectivele pentru 2023, când economiştii se aşteaptă ca economia mondială să frâneze puternic, dar şi situaţia actuală, este de părere Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România. Indicatorul este aproape la jumătate faţă de octombrie 2021. Ce s-a schimbat?

Faţă de anul trecut avem războiul, care este în proximitatea României, inflaţie mai mare şi preţuri mai mari la energie. Vedem că economia încetineşte“, răspunde Codirlaşu. Astfel, indicatorul s-a apropiat de 33 de puncte, unde 0 înseamnă neîncredere totală şi 100 încredere absolută în economie. Este aproape la jumă­tate faţă de octombrie 2021, când deja inflaţia începea să ridice semne de întrebare privind evoluţia economiei.

Sursa:https://www.zf.ro/eveniment/perspectiva-incetinire-economiei-2023-duce-pamant-increderea-21365378

Lasă un răspuns