Pentru ce se plătește taxa de ajutor la ANAF. „Trăim într-o societate nebună!”

Un bărbat cu dizabilități care lucrează ca paznic la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Iași, este acuzat că ar cere o taxă „de ajutor“, în valoare de 10 lei. În schimbul banilor, paznicul le-ar ajuta pe persoanele care trebuie să completeze anumite formulare.

O pensionară care a intrat într-o instituție ANAF, marți, 27 septembrie, din zona Gara Internațională din Iași, pentru a depune anumite acte, a fost martora unei situații neobișnuite. Aceasta a văzut cum un paznic ia câte 10 lei de la persoanele pe care le ajuta să completeze unele formulare, deși nici nu are această competență profesională.

„Erau mai mulți domni de la pază, în uniformă. Unul dintre ei, mai exact individul care se oferea să ajute, era în civil. Bărbatul nu are o mână, este cu dizabilități… «Dă încoace, să completez eu! Nu o duce tu, că o duc eu la ghișeu. Vii luni la mine și o iei», îmi spune bărbatul”, a declaratpensionara pentru bzi.ro.

„Am văzut lume cu 10 lei în mână. Am stat atentă și m-am uitat să văd dacă ia banii. Nu i-a luat, pentru că m-a văzut că stăteam cu ochii pe el. Mi s-a părut strigător la cer. Erau niște doamne cărora le completase niște cereri și el le avantaja să le ducă cu prioritate, în schimbul acestor bani. Trăim într-o societate nebună!”, a adăugat femeia.

Lasă un răspuns