Osteoporoza este o afecţiune caracterizată de o densitate osoasă scăzută, care face ca oasele să devină fragile

Această boală afectează milioane de oameni din întreaga lume, iar unul dintre riscurile primare care nu poate fi schimbat este îmbătrânirea.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai există un risc care poate duce la osteoporoză, şi anume poluarea aerului.
Lucru care, in ultima vreme, a devenit o problema majora a romanilor, in special din Bucuresti.
Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona sugerează că o calitate slabă a aerului este asociată cu o densitate osoasă mai mică în rândul vârstnicilor, potrivit Medical News Today.
Oamenii de ştiinţă au utilizat estimări ale expunerii exterioare la poluarea aerului, referindu-se la prezenţa carbonului şi a particulelor fine în aer care provin, de exemplu, din evacuările auto. Aceste particule rămân în aer mult timp şi se infiltrează în plămâni. Cercetătorii au descoperit că indivizii care au fost expuşi frecvent la poluarea aerului din mediul înconjurător – în special la particule fine, păreau să aibă niveluri de masă osoasă mai mici ; lucru datorat stresului oxidativ şi inflamaţiei cauzate de poluarea aerului.

Exista mai multe tipuri de tratament de imbunatatire a rezistentei osoase, insa si mai multe modalitati de preventie asupra factorilor de risc pe care ii putem schimba.
Imbatranirea este un proces ireversibil si pe care nu il putem schimba, insa putem schimba stilul de viata si sa constientizam faptul ca tine si de noi sa ne protejam.

Echipa TURCare Medical va sta la dispozitie la datele de contact. Daca aveti un diagnostic pus deja si doriti o a doua opinie avizata GRATUIT, pentru a decide apoi cea mai buna varianta, trimiteti-ne diagnosticul si noi ne vom consulta cu cei mai buni doctori din Turcia.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, barbă

sursa:  https://www.facebook.com/317013955755892/posts/610145233109428/

Lasă un răspuns