OMS: ”SUA poate deveni noul epicentru al epidemiei.”

Harris a avertizat că numărul victimelor epidemiei de Covid-19 în lume va crește semnificativ.

Purtătoarea de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris, a declarat că noul epicentru al epidemiei de coronavirus Covid-19 ar putea deveni Statele Unite (SUA).

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Harris, a declarat că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus raportate în ultimele 24 de ore din Europa și Statele Unite reprezintă 85 la sută din bilanțul total al epidemiei din întreaga lume, iar SUA ar putea deveni noul centru al epidemiei.

În cadrul unei videoconferințe de presă susținute la Biroul ONU de la Geneva, Harris a avertizat că numărul victimelor epidemiei de Covid-19 în lume va crește semnificativ.

Observând că epidemia continuă să se răspândească rapid, oficialul a marcat că cea mai gravă epidemie declanșată până astăzi de virusul Ebola în Africa de Vest a produs 11 000 de decese în doi ani, ceea ce demonstrează că lumea este cu adevărat în fața unei epidemii uriașe.

Subliniind că Europa și SUA au devenit zone cel mai mult afectate de pandemie, Harris a subliniat că 85% din numărul total al cazurilor raportate în ultimele 24 de ore provin din Europa și SUA, și aproximativ 40% din aceste din SUA.

Purtătoarea de cuvânt a susținut că măsurile precum restricție de circulație și carantină luate de unele țări ar putea încetini răspândirea epidemiei a insistat că instituțiile medicale și angajații acestora urmează să câștige timp datorită acestor măsuri.

Întrebată dacă SUA va deveni un nou epicentru al pandemiei de Covid-19, Harris a răspuns că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a înregistrat o creștere foarte semnificativă, notând că acest potențial există.

Directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat pe 13 martie că Europa a devenit epicentrul pandemiei de Covid-19.

sursa:  https://www.trt.net.tr/romana/lume/2020/03/25/oms-sua-poate-deveni-noul-epicentru-al-epidemiei-1384430#.Xnso0bY5SMk.facebook

Lasă un răspuns