O familie din Galaţi donează organele fiului de 15 ani care vor salva 5 vieţi

O familie din comuna gălățeană Matca a făcut un dar al vieții către cinci necunoscuți acceptând să doneze organele fiului lor, un adolescent de 15 ani, răpus deodată de un anevrism cerebral rupt. Coșmarul familiei a început vineri (n.r. – 10 ianuarie 2020), când copilul, Cosmin (foto mai jos), a început să se simtă rău.

Galati baiat donator cu tortul e la 15 ani in brate fb

Mamei i s-a spus să vină acasă deoarece băiatul căzuse la pat și nu mai mișca aproape deloc. Au urmat drumuri la spitalele din Tecuci, Galați și apoi Iași. De abia acolo a aflat că băiatul ei nu mai are șanse la viață. A decis atunci alături de ceilalţi membri ai familiei că vor dona organele. Așa măcar fiul ei va trăi prin alții. „Doamna doctor mi-a spus că din păcate băiatul se pierde, nici o șansă nu este la viață. Noi am avut ideea de acasă să spunem că organele lui or să fie bune și pentru altcineva. Am spus să le donăm, să trăiască și el pe lângă cei cărora le dăm o șansă la viață. Așa vrem să salvăm și noi alte vieți dacă el nu a putut să se salveze”, spunea Ionica Popa (foto mai jos), mama lui Cosmin.

vlcsnap 2020 01 14 16h34m34s307

Inima, ficatul, plămânii, rincichii și grefele de os recoltate de la adolescent le-au dat altor cinci suflete posibilitatea la o nouă viață. Cosmin, băiatul cuminte și vesel din Matca, care iubea animalele și care voia să devină mecanic la terminarea liceului, va fi dus pe ultimul drum. Mama ar vrea ca într-o bună zi să ii cunoască pe cei cărora prin gestul familiei, care a trecut peste durere, li s-a dat o nouă viață. Ar simți așa poate că al ei băiat nu a murit și că trăiește încă.

Prelevarea de organe s-a efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu“ din Iaşi. Acestea vor fi transplantate la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon“ Iaşi, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ Iaşi, la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş şi la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucureşti.

„Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru echipele medicale din spitalele implicate în această luptă pentru viaţă. Mulţumim Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a transportului echipei medicale şi a cordului de la Iaşi la Tg. Mureş. Drama prin care trece familia din judeţul Galaţi nu poate fi alinată de nimeni. Dar gândul că alţi 5 oameni vor trăi de pe urma gestului făcut nu poate fi decât înălţător. Vă mulţumim din inimă!“, transmite Agenţia Naţională de Transplant.

sursa:  https://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/o-familie-din-galati-doneaza-organele-fiului-de-15-ani-care-vor-salva-5-vieti.html

Lasă un răspuns