Nava militară TurcaTCG Sancaktar ancorează la Constanţa

Nava militară turcă TCG Sancaktar soseşte mâine în portul Constanţa. Aceasta va fi deschisă publicului joi, 5 septembrie, între orele 14.00-17.00.

În perioada 3-6 septembrie 2019, nava TCG Sancaktar va fi ancorată în portul Costanţa. Vizita navală are loc în contextul unui schimb de experienţă între studenţii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi studenţii Colegiului Militar Naval Turc.

Sosirea navei va fi marcată de un eveniment de bun-venit la care vor participa oficialităţi turce şi române, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai forţelor navale române.

Joi, 5 septembrie a.c., între orele 14.00-17.00, nava va putea fi vizitată de publicul interesat.

TCG Sancaktar a fost comisionată în iulie 2016, fiind construită în Turcia, pe şantierul naval Anadolu (ADIK) din Istanbul. Având o lungime de 139 de metri şi un deplasament de peste 7200 de tone, aceasta poate transporta până la 1.200 de tone de marfă (18 tancuri sau 24 de transportoare blindate pentru trupe).

Nava TCG Sancaktar transportă platforma Aselsan STAMP, două sisteme de arme Phalanx, sisteme de armă şi infraroşu şi contramăsuri pentru torpilă. De asemenea, este echipată cu două centre de comandă şi control şi patru nave de aterizare.

sursa:    facebook

Lasă un răspuns