Mustafa Şentop se află într-o vizită oficială în Republica Moldova

Şentop s-a întâlnit cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Mustafa Şentop, preşedintele Marii Adunări Naţionale a Türkiye (TBMM), se află într-o vizită în capitala Moldovei, Chişinău.

Prima întâlnire din cadrul vizitei lui Şentop a fost cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Referind-se în timpul discuțiilor la  găgăuzii care trăiesc în regiune, Şentop a remarcat că ei creează o legătură specială între cele două țări. Mustafa Sentop a marcat: „Poporul găgăuz care trăiește în Moldova creează o legătură specială în relațiile noastre și este o punte de prietenie între țările noastre”.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Grosu, a solicitat sprijinul Türkiye în criza energetică așteptată în Europa în lunile de iarnă și a transmis solicitarea Guvernului Republicii Moldova de a folosi Coridorul de Sud care este o rută de aprovizionare cu gaze naturale din regiunea Caspicii şi Orientului Mijlociu în Europa.

În cadrul recepției șefilor comisiilor din cadrul Parlamentului Republicii Moldova președintele TBMM a făcut un avertisment cu privire la școlile organizației teroriste Fetullahiste (FETÖ), care a dirijat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie 2016 din Türkiye.

El a subliniat că cele 5 școli FETO care funcționează în Moldova reprezintă un risc pentru securitatea țării.

Președintele Parlamentului Türkiye, Mustafa Şentop, s-a întâlnit şi cu premierul moldovean Natalia Gavriliţă.

După întâlnirile sale din capitala Chişinău, Şentop va merge la Comrat, capitala UTA Găgăuzia.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2022/09/15/mustafa-sentop-se-afla-intr-o-vizita-oficiala-in-republica-moldova-1880540

Lasă un răspuns