Multiculturalitate la Cluj-Napoca. Atelierul de povești Nasrettin Hogea

Primul Atelier de povești „Nasrettin Hogea” a fost realizat la Cluj-Napoca de către Institutul de Turcologie, UBB, în anul 2011. De atunci, au fost organizate pentru copii mai bine de 15 ateliere.
Activitatea din 2016 a fost organizată de către Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice, UBB, co-organizatori: Ambasada Republicii Turcia și Institutul Cultural Turc Yunus Emre. Ca de obicei, dl prof.univ.dr. Tasin Gemil, directorul institutului, a considerat că acest proiect cultural va fi în siguranță dacă îl voi coordona personal. La eveniment au participat 3 clase de elevi, aproximativ 100 de copii. Copiii au fost încântați de poveștile lui Nasrettin Hogea, le-au găsit foarte amuzante și au fost doritori să participe cu idei pentru a contura morala din poveștile citite.
Toate aceste activități îmi lipsesc enorm în acest an pandemic. Tot ce putem face, este să ne amintim cu plăcere de acele momente deosebite și să sperăm că ne vom putea întoarce cât mai repede înapoi la viața culturală întreruptă brutal de epidemie.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

SURSA:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/810733423050607/

Lasă un răspuns