Ministrul rus de Externe: Occidentul este parte la conflictul din Donbas

Serghei Lavrov a declarat că statele occidentale urmăresc să prelungească cât mai mult posibil războiul.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că statele occidentale urmăresc să prelungească cât mai mult posibil războiul

Oficialul a susținut un discurs la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite (UNSC) și a spus că timp de 8 ani armata ucraineană și grupările naționaliste din Ucraina au ucis și continuă să omoare locuitorii Donbasului.

Menționând că oamenii care locuiesc în Donbas au decis să-și apere drepturile, inclusiv dreptul de a folosi în mod liber limba lor maternă (rusă), care sunt garantate de constituția ucraineană, Lavrov a subliniat că structurile internaționale nu au găsit curajul să convingă Kievul să își îndeplinească obligațiile în domeniul drepturilor omului.

Oficialul a afirmat că s-a stabilit că înalții comandanți și ofițeri ai armatei ucrainene, cetățenii altor state precum și mercenarii au fost implicați în crime de război din Ucraina și a subliniat că aceste 220 de persoane vor fi trase la răspundere.

Serghei Lavrov a spus că armata rusă se confruntă nu numai cu forțele armate de la Kiev, ci și cu mașina militară comună a Occidentului și a subliniat că statele occidentale nu își mai ascund scopul.

Ministrul rus a susținut: „Scopul lor este de a prelungi conflictul cât mai mult posibil pentru a epuiza și a slăbi Rusia, în ciuda pierderilor și distrugerii. O astfel de linie înseamnă implicarea directă a țărilor occidentale în conflictul ucrainean și le face parte la acesta. Alimentarea deliberată a acestui conflict de către Occident rămâne, de asemenea, nepedepsită”.

Lavrov i-a cerut, de asemenea, secretarului general al ONU, Antonio Guterres, ca autoritățile ucrainene să publice lista celor care au murit la Bucha.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2022/09/23/ministrul-rus-de-externe-occidentul-este-parte-la-conflictul-din-donbas-1883714

Lasă un răspuns