Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite despre relațiile cu Turcia

Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite Mari a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Comerțului Mehmet Muș după ședința Comisiei Economice Mixte Turcia-EAU desfășurată la Dubai.

Abdullah bin Tuk al-Mari, ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite (EAU), a declarat că relațiile economice între țara sa și Turcia, care continuă să se consolideze, oferă mari oportunități pentru stabilirea de noi parteneriate în diferite domenii.

Potrivit știrilor agenției oficiale WAM din Emiratele Arabe Unite, Mari a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Comerțului Mehmet Muș după ședința Comisiei Economice Mixte Turcia-EAU desfășurată la Dubai.

Declarând că relațiile economice dintre Emiratele Arabe Unite și Turcia continuă să se consolideze, Mari a subliniat că acest lucru oferă oportunități de a crea noi parteneriate în diverse sectoare, în special în comerț și investiții.

S-a remarcat, de asemenea, că volumul schimburilor comerciale între cele două țări a crescut cu 21 la sută în 2020 față de 2019, în ciuda pandemiei de noul tip de coronavirus (Covid-19), și a ajuns la  100 la sută în prima jumătate a anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit raportului WAM, în cadrul reuniunii Comisiei Economice Mixte Turcia-Emiratele Arabe Unite, organizată cu participarea ministrului Comerțului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Sani ez-Zuyudi și a ministrului Muș, părțile au ajuns la un acord privind un plan de lucru care vizează diversificarea comerțului și creșterea volumului schimburilor comerciale între cele două țări.

Zuyudi a atras atenția la poziția strategică a celor două țări și a subliniat că în timp ce Emiratele Arabe Unite pot acționa ca o punte care va asigura ca produsele turcești să ajungă în Orientul Mijlociu, țările asiatice și africane, Turcia este o piață importantă pentru ca produsele din Emiratele Arabe Unite să ajungă în Europa și unele Țările asiatice.

Zuyudi s-a referit la evoluțiile și proiectele economice din țara sa și a cerut companiilor turcești să beneficieze de aceste evoluții.

Prințul moștenitor al Abu Dhabi Mohammed bin Zayed Al Nahyan urmează să efectueze o vizită oficială în Turcia, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2021/11/24/ministrul-economiei-al-emiratelor-arabe-unite-despre-relatiile-cu-turcia-1737990

Lasă un răspuns