Ministrul Cavușoglu cu privire la atacurile teroriștilor din Siria

Ministrul Cavușoglu a comentat atacurile PKK / YPG împotriva Turciei provenite din Siria în cadrul conferinței de presă ce a avut loc  în capitala Ankara.

Ministrul Cavușoglu cu privire la atacurile teroriștilor din Siria

Ministrul de externe Mevlüt Çavușoğlu a declarat că Turcia vor face tot ce este necesar pentru a elimina teroriștii din Siria.

Çavușoğlu s-a referit la atacurile PKK / YPG împotriva Turciei provenite din Siria în cadrul conferinței de presă ce a avut loc  în capitala Ankara după reuniunea cu ministrul nicaraguan de Externe Denis Moncada Colindres.

Ministrul, subliniind că aceste atacuri au început să aibă loc recent și că Rusia și Statele Unite ale Americii (SUA) sunt de asemenea responsabile pentru ultimele atacuri, a spus: ”Ambele aceste țări s-au angajat să retragă teroriștii la cel puțin 30 de km spre sud. Rusia urma să curețe Tel Rifaat și Manbij. Promisiunile nu au fost respectate.”

Accentuând că Rusia și SUA nu și-au respectat angajamentele, ministrul Cavușoglu a susținut: ”Ei spun: „Condamnăm atacurile”, dar cine le dă aceste arme? Voi îi antrenați. Și apoi faceți o declarație simbolică de condamnare. Întrucât acești teroriști sunt aici, ceea ce trebuie să facem este să luăm problema în propriile mâini. Vom face orice este necesar pentru a elimina (teroriștii).”

Doi polițiști au fost uciși în urma atacului efectuat de organizația teroristă separatistă în orașul sirian Mera la sfârșitul săptămânii trecute.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a dat semnalul unei operațiuni  în regiunile menționate în declarația sa din ziua precedentă.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2021/10/13/ministrul-cavusoglu-cu-privire-la-atacurile-teroristilor-din-siria-1719105?fbclid=IwAR3z2exBjjWsejG6OMOX7ZjBGePqF3tq5TeTC9VCklfW1y-UOEpomtFaV20#.YWbZgjUxTHk.facebook

Lasă un răspuns