Ministerul Apărării Naționale despre Cipru

„Aceste atacuri cu torturi și crime brutale împotriva turcilor s-au transformat cu timpul în genocid.”

Ministerul Apărării Naționale a declarat că singura soluție pentru problema Ciprului este o structură cu două state și a accentuat: „Vom continua mereu să fim alături de frații noștri ciprioți turci în cauza lor justă”.

Într-o declarație scrisă a ministerului Apărării Naționale a fost notat că organizația teroristă greacă EOKA a început să-i atace în mod sistematic pe ciprioții turci din 1958.

„Aceste atacuri cu torturi și crime brutale împotriva turcilor s-au transformat cu timpul în genocid.”

Menționând că masacrul barbar și brutal al turcilor din Cipru din 23 decembrie 1963, în fața ochilor lumii întregi, a fost gravat în memorie ca un „Crăciun sângeros”, ministerul a susținut: „Teroriștii și susținătorii lor lași și-au continuat atacurile pentru a ne distruge conaționalii, inclusiv copii, femei și bătrâni. Forțele Armate ale Turciei au intervenit în iulie 1974 pentru a pune capăt acestor persecuții și pentru a restabili pacea pe insula, care a fost cuprinsă de un conflict fierbinte. „Securitatea atât a turcilor, cât și a grecilor a fost asigurată în Operațiunea de pace din Cipru, care a avut loc acum 48 de ani. Cei care numesc Operațiunea de pace din Cipru o invazie, ignoră faptele istorice și încearcă să împiedice lumea să vadă masacrele care au avut loc între 1958 și 1974”.

În declarația dată s-a subliniat că nu au mai existat pierderi de vieți omenești pe insulă de la Operațiunea de pace și că pacea și liniștea au fost restabilite aici și s-a notat: ”Toți trebuie să înțeleagă deja că singura soluție în Cipru este o structură cu două state. Vom continua mereu să fim alături de frații noștri ciprioți turci în cauza lor justă!”

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2022/08/15/ministerul-apararii-nationale-despre-cipru-1867887

Lasă un răspuns